Nogomet
31

Optimizam u Bordo klubu: Teško je igrati protiv bundesligaša, ali možemo ostvariti dobar rezultat

Piše: E.S.H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uzvratna utakmica Play off-a UEFA Evropske lige između FK Sarajeva i Borussije M'gladbach na rasporedu je 28. augusta. Utakmica će se igrati na stadionu "Borussia Park" u Monchengladbahu, a počinje u 20:45 sati

Na press konferenciji koja je održana danas u prostorijama Bordo kluba novinarima se obratio šef stručnog štaba Sarajeva Dženan Uščuplić koji je rekao da su pripreme za ovu utakmicu u toku.

"Bez obzira na negativan rezultat, mi smo spremni, motivirani i znamo koji vid utakmice igramo. Mislim da ćemo gore pokazati dobru i kvalitetnu igru i nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Ušćuplić.

Prokomentarisao je i kritike upućene na račun Dejana Bandovića, golmana FK Sarajevo nakon prve utakmice. Ušćuplić je rekao da ne zamjera ništa Bandoviću, te da opravdava njegove reakcije.

Ušćuplić je rekao da je teško igrati protiv bundesligaša, ali da je ekipa sa Koševa pokazala da može igrati i protiv takve ekipe.

I Kapiten Sarajeva Amer Dupovac je optimističan pred ovu utakmicu.

"Imamo zaostatak koji moramo nadoknaditi. Odigrali smo dobro utakmicu i pokazali da se možemo nositi sa takvom ekipom. Uz malo više sreće možemo ostvariti dobar rezultat", rekao je Dupovac.

Zdravstveni bilten igrača je dobar, a Ivan Tatomirović se oporavio i bit će na raspolaganju za utakmicu protiv Borussije.

Podsjećamo, u prvoj utakmici doigravanja za Evropsku ligu na Koševu, Borussija je na kraju slavila pobjedu rezultatom 3:2.

Bordo ekipa sutra ujutro u 9 sati kreće sa sarajevskog aerodroma, a trening pred utakmicu će se održati u srijedu, u 20:45, u terminu odigravanja utakmice.

Svi koji žele prisustvovati revanšu, svoje ulaznice mogu kupiti posredstvom FK Sarajevo u prostorijama lluba u ulici Maršala Tita 38b/II (drugi sprat - odjel finansija i računovodstva) i to još danas i sutra u terminu od 10 do 14 sati.

Navijači bordo kluba, na stadionu "Borussia Park", bit će smješteni na tribini "Jugo-Istok", a koristit će ulaze /sektore "6" i "7". Cijena ulaznica iznosi 24,50 EUR odnosno 50,00 KM. Direktan prijenos utakmice će biti na FACE TV-u.