Oduševio sve redom
981

Modrićeva asistencija jedna od najboljih u historiji: Molim te, prestani, to što radiš je ilegalno

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Hrvatski veznjak Luka Modrić u meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja napravio je jednu od najgenijalnijih asistencija u historiji nogometa, a kakvo remek-djelo je sinoć napravio najbolji su pokazatelj reakcije iz svijeta nogometa nakon što je utakmica završila.
U 80. minuti susreta koji se sinoć igrao u Madridu je na semaforu pisalo 0:3 i kompletan stadion Santiago Bernabeu je bio u šoku.

Onda je do lopte došao Luka Modrić. Fantastično, vanjskom, apsolutno u svom stilu pogodio je Rodryga, kojem nije bilo teško savladati Mendyja za produžetak. U dodatnom vremenu je za polufinale i konačnih 2:3 pogodio Karim Benzema, što je bilo dovoljno za prolazak Reala u polufinale.

Modrić je na kraju proglašen za igrača utakmice, a nakon meča je rekao da je ovo bila nevjerovatna noć za njega i njegove saigrače i da je ovo poraz koji ima "sladak okus".

"Patili smo, ali se nismo predali. Predaja nije bila opcija, mislim da i kod 0:3 nismo igrali loše, ali Chelsea je odigrao fantastično i ostalo nam je jedino da se borimo do kraja. Bili smo sigurni da možemo preokrenuti rezultat, a trener je napravio neke izmjene koje su donijele preokret u igri i presretni smo zbog svega", rekao je Modrić i nastavio:

"Naviki smo patiti, a ovakve stvari nam se dešavaju često. Bayenr, Juve, Ajax..., i još puno utakmica. Danas je opet bila noć patnje, a na kraju svega bitno je da smo prošli dalje."

Nakon još jednog trenutka magije i poteza koji će se vrtiti na TV špicama narednih 20 godina, uslijedile su brojne pozitivne reakcije za Modrića na društvenim mrežama.

Thierry Henry, proslavljeni igrač Arsenala, Barcelone i Francuske, sada je komentator CBS-a i također je bio oduševljen onim što je vidio.

"Svaka čast Benzemi i Rodrygu, moramo pričati o njihovim lijepim golovima, ali Luka Modrić... Molim te, prestani! Taj tip ima 50 godina! Zašto i dalje može izvoditi ovakve poteze? To je čudesno", rekao je Henry za 36-godišnjaka iz Hrvatske.

"Najbolja. Desna. Vanjska. Ikad.", poručili su iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Modrić? On je vanserijski igrač, a posebno onaj njegov pas...", rekao je trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti.

Legendarni Del Piero je na Instagram profilu objavio fotografiju s Modrićem uz samo jednu riječ kojom je opisao hrvatskog igrača: "Umjetnik!"

"To dodavanje Luke Modrića razlog je zašto sam izgubio glas! To što on radi... ma, to je ilegalno! Vrištao sam Luka, Muka, kako god da mu je ime. Fenomenalno!", poručio je Rio Ferdinand.