Napadač Bayerna
286

Müller: Teško je bilo igrati 10 protiv 14, najgore nam je bilo kad smo primili gol za 2:2

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je sinoć savladao Bayern rezultatom 4:2, a susret su obilježile katastrofalne sudijske odluke sudije Kassaija sa pomoćnicima Ringom i Tothom u kojima je više oštećen Bayern.

Danas, iako se očekivalo da će biti "hladne glave", napadač bavarske ekipe Thomas Müller je dao izjavu zbog koje će ga UEFA sigurno kazniti.

"Teško je bilo igrati 10 protiv 14. Najgore nam je bilo kad smo primili pogodak za 2:2. Pomoćnik je odlično vidio u kolikom je ofsajdu bio Ronaldo i nije digao zastavicu. To nas je ubilo", rekao je Müller.

Iako Bayern nije odigrao na svom nivou, Müller smatra kako je mogao proći da nije Kassai u saradnji sa pomoćnicima drastično oštetio njegovu ekipu.

"Nismo igrali perfektno, ali smo pri rezultatu 2:1 bili mnogo bolje psihički spremni od Reala. A onda su sudije odlučile da nas pokradu. Ja ne mogu da se pomirim sa tim. Neću da dođem kući i kažem 'takve stvari se dešavaju', to je suludo", kaže Müller.

Navijači Real Madrida smatraju da je Arturo Vidal trebao i ranije biti isključen zbog nekoliko oštrih startova.

"Možda je Arturo i trebao biti isključen ranije, ali sigurno nije kada ga je Kassai odlučio isključiti", rekao je Müller.