Nogomet
2

Mlada reprezentacija uoči sutrašnjeg meča: Spremni smo, ostavit ćemo srce na terenu

Piše: M. N.
Aleksandar Jovičić, Darko Nestorović i Riad Bajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Aleksandar Jovičić, Darko Nestorović i Riad Bajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak, 2. septembra, igra kvalifikacionu utakmicu protiv Norveške na stadionu Grbavica u Sarajevu. Izabranici selektora Darka Nestorovića vrijedno su trenirali proteklih dana i poručuju da će dati sve od sebe da sa Grbavice odu uzdignute glave.

Igrački kadar je znatno podmlađen, pa u prvom timu imaju pet igrača koja su 1996. i 1997. godište.

"Sa Karačićem ih ima pet, a to su Kerim Memija, Eldar Čivić, Ajdin Redžić, Amir Hadžiahmetović i Amer Gojak. S Ovim starijim igračima koji su prešli u A reprezentaciju - Riad Bajić, Kenan Pirić i Armin Hodžić - imamo taj kontinuitet i radi se planski da iz juniorske reprezentacije dođu najbolji u mladu, a sada imamo 4-5 igrača koji su na pragu A reprezentacije", kazao je Nestorović.

Riad Bajić koji se dobro snašao u truskom Konyasporu, kazao je kako je došao spreman i koncetrisan na okupljanje.

Riad Bajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Radi se o kvalitetnim protivnicima. Mislim da smo se dobro pripremili i mislim da ćemo sutra izaći 100 posto spremni. Što se tiče A reprezentacije, na meni je da odigram najbolje utakmice u omladinskoj reprezentaciji i dobijem poziv za A reprezentaciju što se nadam da će biti uskoro", rekao je Bajić.

Aleksandar Jovičić je rekao kako u svlačionici vlada dobra atmosferu i da su igrači spremni dati sve od sebe.

Aleksandar Jovičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Aleksandar Jovičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika. Dobro smo radili i spremni smo. Nadam se da ćemo sutra biti mi ti koji ćemo uzdignute glave napustiti Grbavicu. Sigurno će svaki igrač koji bude u prvih 11 i uđe sa klupe ostaviti srce na terenu. Nadamo se pozitivnom rezultatu", kazao je Jovičić.

Meč BiH - Norveška počinje u 16 sati. Ovo je šesta utakmica našeg tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. Trenutno imamo dva boda i posljednja smo ekipa u grupi. Do kraja ćemo igrati još protiv Švicarske na domaćem terenu i protiv Engleske u gostima.

Tabela grupe 9:

  1. Engleska 11
  2. Švicarska 8
  3. Norveška 7 (-1)
  1. Kazahstan 4
  2. Bosna i Hercegovina 2

Plasman na Euro 2017. ostvarit će devet proplasiranih ekipa iz devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe putovati u baraž gdje će tražiti posljednja dva mjesta koje vode na Euro u Poljskoj.