Nogomet
21

Mlada reprezentacija BiH dočekuje Norvešku: Može li do prve pobjede u kvalifikacijama?

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacija BiH danas će odmjerit snage na Grbavici sa odabranom selekcijom Norveške u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Darka Nestorovića u dosadašnjih pet kvalifikacionih utakmica imaju upisana dva remija i tri poraza. Posljednji su u grupi 9. Međutim, U21 reprezentativci naše zemlje nadaju se da konačno mogu osvojiti kompletan plijen u šestom pokušaju.

U utakmici koja je odigrana u junu 2015. godine Norvežani su slavili na svom terenu rezultatom 2:0. Selektor Nestorović smatra da Norvežani imaju kvalitetnu ekipu.

"Biće teško, ali očekujem pobjedu. Zadovoljan sam igrama i ponašanjem reprezentativaca u posljednjim utakmicama. Počeli smo i da podmlađujemo ekipu. Radimo planski, ima tu mladih igrača na koje možemo računati u budućnosti, a nekoliko momaka je pred vratima A tima“, izjavio je Nestorović.

Riad Bajić, nogometaš turskog Konyaspora, tvrdi da je ekipa maksimalno spremna za utakmicu.

"Skoncentrisani smo na obaveze u mladoj reprezentaciji. Pred nama je teška utakmica, radili smo kvalitetno i spremni smo. Na meni je da odigram najbolje utakmice u omladinskoj reprezentaciji i da dobijem poziv za A reprezentaciju, što se nadam da će biti uskoro", rekao je Bajić koji igra u dobroj formi.

Aleksandar Jovičić je kaza da je ekipa vrijedno trenirala. Vjeruje da će konačno slaviti u jednom kvalifikacionom meču.

"Nadam se da ćemo uzdignute glave napustiti Grbavicu“, dodao je nogometaš Slaven Belupa.

Dvoboj BiH - Norveška počinje u 16:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Tabela grupe 9:

  1. Engleska 11
  2. Švicarska 8
  3. Norveška 7 (-1)
  4. Kazahstan 4
  5. Bosna i Hercegovina 2

Plasman na Euro 2017. ostvarit će devet proplasiranih ekipa iz devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe putovati u baraž gdje će tražiti posljednja dva mjesta koje vode na Euro u Poljskoj.