Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Steta ,najbolja generacija
Bio sam dijete ali se dobro sjećam. Svi smo bili uz Želju, a na kraju ostali tužni i ponosni na njih.
Šteta za neostvareno finale protiv Reala, ali Real je ipak bio prejak te sezone. Poderali su Videoton i u gostima i kući u finalu. Samo zahvaljujući golmanu slavili su 0:1 u Madridu poslije 0:3 u prvom susretu. Videoton je izbacio Dukla Prag, 1:0, 0:0; Partizan 5:0, 2:0; Paris Saint Germain, 4:2, 1:0 Manchester United, 1:0, 0:1 p5:4. Na Grbavici su imali sreće kao niko, trebalo je biti bar 4:1 za Željezničar.
Kakav je taj Škoro bio igrač! Ali, na toj tekmi je pretjerivao sa driblinzima u situacijama kada je mogao davati golove!
Samo sjećanje ostaje nakon 35 godina i tužna pomisao da BH klubovi neće moći stići ni do početne grupne lige europskih takmičenja još za 135 godina!
Eee Bosnje bio dobar fudbal u Jugi a niste je htjeli kasnije. Sad ugoscavate graficar, svinjski i ostale seotske klubove hahah
Najveci uspjeh u historiji bosanskohercegovackog fudbala od strane najtrofejnijeg i najveceg kluba u BIH
Odlicno se sjecam ove utakmice,steta.
Finale kupa uefe je jedino bilo finale sa dvije utakmice,na punom kosevu dobili bi Real sa dobrom igrom u gostima.Rijeka je u.prvom kolu eleminisana od Reala uz ponoc sudija..Videoton jak. izbacio Manchester Y a beogradskom Partizanu u jednoj utakmici 5 komada zabili izjavili su da je Zeljo bio bolji i da su imali srece.Mihajlovic dobi zuti drugi u gostima bez veze sutnu loptu nije.igro na Grbavici,a na istoj Curic promasi prazan.gol na dodavanje Skore...eh za 3-0...!
te godine koliko su odradili Faruk Dzanko ,Java ,Adil Mahmutovic ,Zemir i jos par momaka za Zelju,pa sigurno su preveli 50-100 djece tada koja su trebala biti pitari a posle svi ti momci bili uz Zelju ,i dan danas te neke mahale koje su bile bordo postale su plave ..zato mi stariji sada privolimo sto vise djece na plavu stranu samo ljubavlju prema istoj kao oni sto su cinili
Juga je bila sila u svakom sportu, a i ekonomski.
sad ih dijele stoljeca, ako ne i vide
mi vazda nešta žalimo od žaljenja nema hajra hajmo napraviti nešto bolje npr ući u finale
to ti je neko nepisano pravilo.omasis gomilu sansi i stigne kazna.i to dade gol bek vodeotona koji valjda nikad pre ni posle nije dao gol za videoton.kako ih je rastimovao partizan pre neku godinu u madjarskoj 0-4
Czuhay..vjecno anonimni desni bek Videotona, koji je zaledio Grbavicu! šteta, nit sam bio rođen nit navijam za kone, ali veliki rezultat i velika utakmica bi bila sa Realom. još jednom šteta! nikad više, niko, sa Balkana neće ni primirisat 1/2 ..
Plač bez suza.