Nogomet
48

Milomir Odović za Klix.ba: Želim se korektno rastati sa Čelikom i preuzeti Željezničar

Piše: D. B.
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometni trener Milomir Odović veoma je blizu preuzimanja FK Željezničar. Iako je ugovorom vezan za NK Čelik, pedesetdevetogodišnji stručnjak je izrazio jasnu želju da dođe na Grbavicu i preuzme prvi tim Plavih. Dogovor bi se mogao realizovati večeras.

Odović je danas boravio u Sarajevu gdje je obavio razgovor s čelnicima Željezničara.

"Razgovarao sam s čelnicima Željezničara i upoznat sam sa njihovom željom da preuzmem ekipu, a i ja želim doći u Željezničar. Još ništa nije riješeno, razgovarat ćemo večeras i pokušati pronaći način za realizaciju dogovora. Jasno je da postoji obostrana želja za saradnjom. Sada treba stupiti u kontakt s ljudima u Zenici", izjavio je Odović za portal Klix.ba

On ima važeći ugovor s Čelikom do kraja aktuelne sezone, ali se nada rješenju koje će mu omogućiti dolazak na Grbavicu.

"Ne znam da li će to predstavljati problem. Istina je da ja imam ugovor s Čelikom koji važi do ljeta i vidjet ćemo kako to prevazići. Ja sam obavijestio predsjednika kluba iz Zenice i vidjet ćemo da li je moj dolazak na Grbavicu realan. Ovu situaciju treba riješiti što prije jer se bliži početak priprema", rekao je bh. stručnjak.

Ako preuzme tim sa Grbavice, prvi cilj je osigurati Evropu.

"Željezničar je klub koji ima ambicije da se plasira u Evropu, a tako je i ove sezone. Ekipa je na pragu tog cilja i nadam se, ako dođem na Grbavicu, da ću s momcima ispuniti taj cilj", kazao je Odović.

Njegova želja je da se korektno rastane s Čelikom i prihvati povoljniju ponudu Željezničara. Uvjeren je da će Zeničani i naredne sezone igrati u Premijer ligi.

"Ljudi iz Željezničara mi nude dugoročniju saradnju, dok s Čelikom imam ugovor do ljeta, to je prva stvar. Drugo, smatram da Čelik ne bi trebao imati problema da ostvari svoj prioritetni cilj, a to je opstanak u ligi. To smo u nekoliko zadnjih utakmica i pokazali. Želio bih da se, ako se dogovor sa Željezničarom realizuje, korektno rastanem s Čelikom, jer je sve do sada bilo maksimalno korektno", dodao je pedesetdevetogodišnji trener.

Nakon smjene Admira Adžema, funkcija šefa stručnog štaba FK Željezničar povjerena je Almiru Memiću. No, kako stvari stoje, njegovo mjesto zauzet će Odović.

"Zaista nemam neki komentar na to. To su odluke drugih ljudi. Moje je samo da radim svoj posao", završio je Odović.