Nogomet
36

Almir Memić najvjerovatnije novi trener FK Željezničara

Piše: D. B.
Donedavni pomoćni trener FK Željezničar Almir Memić najvjerovatnije će postati novi trener ovog kluba i na toj funkciji naslijediti Admira Adžema.
Almir Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Almir Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Almir Memić je u razgovoru za portal Klix.ba izrazio želju da preuzme FK Željezničar.

"Razgovarao sam s čelnicima FK Željezničar, ali ne bih posebno komentarisao prije sutrašnjeg sastanka dok definitivno ne bude sve završeno. Koliko sam blizu te pozicije, najbolje znaju ljudi koji vode klub. Ja sam zainteresovan za tu poziciju", rekao je Memić.

Kada preuzme novu funkciju, Memić će krenuti u realizaciju svojih ideja.

"Mislim da smo ovu polusezoni imali bolje rezultate od igre. Moramo poraditi na kreiranju igre, što je i najteži dio trenerskog poziva. Treneri uglavnom više vole da kvare protivničku igru. No, Željezničar je veliki klub i poznat po dopadljivoj igri, tako da moramo poraditi na posjedu lopte i atraktivnoj igri. Naravno, uz to trebaju ići i dobri rezultati", jasan je bio bh. trener.

O pojačanjima je rano govoriti jer još nije poznato koji će igrači napustiti klub.

"Ne zna se još uvijek ko odlazi. Imamo nekoliko ponuda za naše igrače. Kada se to riješi, vidjet ćemo na kojim nam pozicijama nedostaju igrači. Pauza je duga, ima dovoljno vremena. Prozivka je 10. januara. Ne treba žuriti", završio Memić.

Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Nova Memićeva funkcija će najvjerovatnije biti zvanično potvrđena na sutrašnjem sastanku čelnika FK Željezničar, a potom će biti i predstavljen na konferenciji za medije, otkrio je za portal Klix.ba direktor FK Željezničara Mirsad Šiljak.

"Memić jedini ima profesionalnu licencu, tako da će najvjerovatnije preuzeti funkciju trenera prvog tima, dok će Adžem ostati u klubu", izjavio je Šiljak.

"Mi smo se opredjelili da rješavamo sve stvari u klubu. Na početku sezone nismo dovodili igrače, nego smo se oslonili na naš omladinski pogon. Također, trenera Dinu Đurbuzovića je zamijenio naš Admir Adžem. Ono što mi školujemo treba da 'ispliva'. I drugi su vidjeli da je jedina ispravna stvar ulagati u svoj pogon. Ovom polusezonom smo zadovoljni, jer smo ostvarili ono što smo planirali", dodao je Šiljak.

Spekulisalo se i o Edisu Mulaliću, no, on neće preuzeti prvi tim, jer, kao i Adžem, nema profesionalnu licencu.