Nogomet
137

Milomir Odović: Dao sam otkaz u Čeliku, u subotu počinjem pripreme sa Željezničarom

Piše: D. B.
Milomir Odović
Milomir Odović
Bh. trener Milomir Odović je u razgovoru za portal Klix.ba zvanično potvrdio da je on novi trener FK Željezničar.

Odović je raskinuo svoj ugovor sa Čelikom i u subotu će započeti pripreme sa Željezničarom.

"U srijedu sam službeno poslao otkaz u Zenicu i to je gotova stvar, nema povratka u Čelik. Predočio sam sve čelnicima Željezničara i zaključeno je da nema nikakvih smetnji da dođem na Grbavicu. Očekujem da budem i zvanično predstavljen kao trener Željezničara, jer u subotu počinju pripreme", izjavio je Odović za portal Klix.ba.

Vodstvo Čelika je, kako kaže, na vrijeme informisao o mogućem odlasku.

"Ja sam na vrijeme obavijestio predsjednika NK Čelik, a on je shvatio da nema nikakvih pravnih zapreka. U vrijeme kada sam to učinio ništa nije bilo izvjesno, rizikovao sam, ali s obzirom na to da se radi o Željezničaru, ja sam to učinio jer sam tako želio. Ispostavilo se da postoji obostrana želja za saradnjom između mene i kluba s Grbavice, a Čelik sam obavijestio pravovremeno. Volio bih se na korektan način oprostiti sa klubom iz Zenice, jer je sve bilo korektno do sada", rekao je novi trener Željezničara.

Sa čelnicima kluba s Grbavice se brzo i lako dogovorio.

"Dogovorio sam uslove, nije bilo posebnih zahtjeva. Oni smatraju da sam ja trener koji treba biti odgovoran za ekipu i to mi imponuje", kazao je Odović.

O pojačanjima nije bilo razgovora, a o eventualnim odlascima nije želio unaprijed govoriti.

"Nismo razgovarali o pojačanjima. Konkretne stvari tek slijede. Pripreme počinjemo već u subotu i potrebno je da se upoznam s igračima. Okupit ću saradnike koji su dugo u Željezničaru i s njima se posavjetovati, ali naravno, moja će biti posljednja. Ipak, velikih pojačanja neće biti, ali, ako se osjeti potreba za nekoliko igrača za pojedine pozicije, niko neće biti protiv toga", završio je Odović.