Serie A
10

Milinković-Savić nosio Lazio do važne pobjede protiv Sassuola

Piše: K. H.
Sassuolo - Lazio (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Lazija upisala je sigurnu pobjedu u meču 26. kola talijanske Serije A na gostovanju kod Sassuola, čime su zadržali treću poziciju na tabeli.

Nebesko-plavi su već u sedmoj minuti stigli u vodstvo. Anderson je odigrao povratnu loptu za Milinković-Savića, a reprezentativac Srbije sjajnim udarcem s nekih 20 metara dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Do poluvremena, Lazio je postigao još jedan pogodak, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Ciro Immobile koji je uspješno realizovao kazneni udarac. Konačnih 3:0 postavio je Milinković-Savić u drugoj minuti drugog poluvremena.

Fiorentina je na domaćem terenu pogotkom Biraghija savadala Chievo, a važnu pobjedu upisala je i Verona koja je rezultatom 2:1 savadala Torino. Oba pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Valoti, dok je za Torino strijelac bio Niang.

Sampdorija je na svom terenu rezultatom 2:0 savladala Udinese. Domaći su u 35. minuti pogotkom Silvestrea stigli u vodstvo, a pitanje pobjednika odlučeno je u 85. minuti kada Zapata postiže pogodak za 2:0. Gosti su do kraja uspjeli samo smanjiti rezultat zahvaljujući autogolu Silvestrea.

Tabela: