Grupe D, E I F
20

Evropska liga / Milan u 94. minuti slavio protiv Rijeke, remi Evertona i Apollona na Goodisonu

Piše: K. H.
Lyon - Atalanta (Foto: EPA-EFE)
Noćas je širom Evrope odigrano šest utakmica 2. kola grupne faze Evropa lige u grupama D, E i F.

Milan je na svom San Siru i pored prednosti od 2:0 teško došao do pobjede. Rossoneri su u vodstvo stigli u 14. minuti kada Andre Silva pogađa za 1:0, a pitanje pobjednika na ovom meču riješeno je u 53. minuti kada bivši fudbaler Villarreala Mateo Musacchio pogađa za 2:0.

Tempo igre nakon toga je znatno opao, a Rijeka je do kraja uspjela smanjiti rezultat na 2:1 golom koji je postigao rezervista Acosty, da bi onda u 90. minuti golom Eleza s penala stigla na korak do jednog boda. Ipak, u 94. minuti Cutrone je pogodio mrežu gostiju iz Hrvatske i svojoj ekipi donio tri boda.

Everton je na svom Goodisonu imao velike probleme protiv ekipe Apollona. Gosti su u vodstvo stigli u 12. minuti susreta nakon što je Maglica osvojio jednu loptu, centrirao u kazneni prostor Karamela, a na pravom mjestu bio je Adrian koji je pogodio za muk domaćih navijača.

Ipak, Everton je vrlo brzo anulirao prednost gostiju nakon što je Rooney iskoristio veliku grešku defanzivaca Apollona i bez većih problema loptu poslao u praznu mrežu. Igrala se 66. minuta kada je Nikola Vlašić postigao svoj prvi pogodak u dresu Everton kojim je ekipu iz Premiershipa doveo u prednost od 2:1, da bi gosti pred kraj s igračem manje golom Yustea stigli do jednog boda.

U drugom meču ove grupe, Lyon i Atalanta odigrali su meč bez pobjednika. Traore je u 45. minuti pogodio za vodstvo Lavova, da bi konačnih 1:1 postavio Papu Gomez u 57. minuti susreta.

Ekipa AEK-a na svom terenu odigrala je meč bez pobjednika protiv Austrije iz Beča. Ognjen Vranješ na terenu je proveo svih 90 minuta, a u 74. minuti dobio je žuti karton.

Mate Sušić odigrao je svih 90. minuta u remiju Sheriffa i Kopenhagena, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je glasio 0:0.

Grupa D

Milan - Rijeka 3:2

AEK - Austria Beč 2:2

Grupa E

Everton - Apollon 2:2

Lyon - Atalanta 1:1

Grupa F

Sheriff Tiraspol - Kopenhagen 0:0

Lokomotiv Moskva - Zlin 3:0