Grupe D, E i F
13

Evropska liga / Lyon savladao Everton, AEK osvojio bod protiv Milana, debakl Rijeke protiv Austrije

Piše: E. B.
Lyon - Everton (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima od 19 sati je počelo četvrto kolo Evropske lige, a u grupama D, E i F postignuto je ukupno 16 pogodaka.

Grupa D

Rijeka - Austria 1:4

Austria je slavila u Rijeci i ostala je u utrci za plasman dalje. Prokop je doveo goste u vodstvo u 41. minuti, a potom je Pavičić izjednačio rezultat u 61. minuti. No, već u narednom napadu Prokom povećava na 2:1, a u 73. minuti je Mišić dobio crveni karton i sve nade Riječana su tada ugašene. Konačnih 4:1 postavili su Serbest u 74. i Monschein u 83. minuti.

AEK - Milan 0:0

Susret nije ponudio velikim uzbuđenjima, ali su remijem obje ekipe uspjele zadržati prednost nad Austrijom i sačuvati dobre šanse za plasman u nokaut fazu. U redovima domaće ekipe Ognjen Vranješ je odigrao čitav susret.

Tabela:

Grupa E

Lyon - Everton 3:0

Lyon je slavio rezulatom 3:0 pogocima Traorea iz 68., Aouara iz 76. i Depaya iz 88. minute, ali je susret obilježila stravična povreda defanzivca gostiju Martine koji je u finišu prvog poluvremena nezgodno pao i morao je napustiti igru na nosilima, a umjesto njega u igru je ušao Muhamed Bešić. I Lyon je ovom pobjedom osigurao plasman u nokaut fazu.

Apollon - Atalanta 1:1

Atalanta je došla u Limassol po pobjedu koja bi je odvela u nokaut fazu, ali nije to i ostvarila. Pogodak za vodstvo gostiju iz Bergama postigao je iličić u 35. minuti iz penala, a u 90+4. minuti Zelaya je postavio konačnih 1:1.

Tabela:

Grupa F

Copenhagen - Zlin 3:0

Copenhagen je savladao Zlin rezultatom 3:0 pogocima Luftnera (40.) i Verbiča (49. i 90+2.) i na taj način upisao prvu pobjedu ove sezone u Evropskoj ligi. Zanimljivo, danski predstavnik je ovom pobjedom došao i na prvo mjesto na tabeli.

Lokomotiv - Sheriff 1:2

Gosti iz Moldavije su slavili u Rusiji nakon preokreta i dodatno zakomplikovali situaciju u grupi. Farfan je doveo Lokomotiv u vodstvo u 26. minuti, a preokret gostima donijeli su Badibanga u 41. i Brezovec u 58. minuti susreta. Mateo Sušić je odigrao čitav susret u redovima pobjedničke ekipe.

Tabela: