Grupe D, E i F
14

Evropska liga / Atalanta pregazila Everton na Goodisonu, Rijeka prosula veliku prednost u Atini

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima u grupama D, E i F završeno je peto kolo Evropske lige, a ukupno je postignuto 24 pogotka.

Grupa D

AEK - Rijeka 2:2

Imala je Rijeka prednost od 2:0 golovima dvostrukog strijelca Gorgona, ali nije uspjela doći do pobjede u Atini.

Araujo je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena smanjio prednost gostiju, dok je Christodoulopoulos domaćim donio bod golom u nastavku meča. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ igrao je cijeli meč za domaće, dok je na drugoj strani Zoran Kvržić u igru ušao u 70. minuti.

Milan - Austria Beč 5:1

Milan je na San Siru razbio Austriju s rezultatom 5:1. Ipak, nije sve krenulo kako treba za Rossonere budući da je Monchein u 21. minuti doveo goste u vodstvo. Međutim, tada se Milan probudio i do poluvremena postigao tri gola preko Rodrigueza, Silve i Cutronea. U drugom poluvremenu sjajni Silva je postigao još jedan gol za 4:1, a konačnih 5:1 postavio je ponovo Cutrone.

Tabela:

Grupa E

Everton - Atalanta 1:5

Nogometaši Atalante slavili su na gostovanju kod Evertona. Italijanska ekipa je zahvaljujući Cristanteu od 64. minute vodila s 2:0, a Ramirez je potom smanjio prednost. Ipak, golovima Gosensa i Corneliusa Atalanta je zaključila pobjedu u Liverpoolu. Cornelius je uspio u 94. minuti postići i peti gol za italijansku ekipu.

Lyon - Apollon 4:0

Bez puno problema Lyon je savladao Apollon. Diakhaby je nakon pola sata igre doveo domaće u vodstvo, a samo tri minute kasnije Fekir je udvostručio prednost. Na 3:0 povisio je Diaz, a konačnih 4:0 postavio je Maolida.

Tabela:

Grupa F

Lokomotiv Moskva - Kopenhagen 2:1

Golovima dvostrukog strijelca Farfana, Lokomotiv je došao do tri boda protiv Kopenhagena. U mđeuvremenu je Verbić postigao gol za Dance, ali on nije bio dovoljan da osvoje bod na gostovanju u Rusiji.

Sheriff - Zlin 1:0

Golom Jaira još u 11. minuti utakmice moldavski Sheriff je u Tiraspolu savladao Zlin. Domaće je kao kapiten predvodio bh. povremeni reprezentativac Mateo Sušić.

Tabela: