Grupe D, E i F
16

Evropska liga / Kvržić strijelac u trijumfu Rijeke u Beču, Milan i Everton bez pobjeda na domaćim terenima

Piše: N. K.
Milan - AEK (Foto: EPA-EFE)
U šest večerašnjih utakmica trećeg kola Evropske lige u grupama D, E i F postignuto je 14 golova.

Nogometaši Rijeke pobijedili su na Ernst Happel stadionu u Beču ekipu Austrije rezultatom 3:1. Ekipa iz Hrvatske tako je iskoristila ogromne probleme kod domaćeg tima, kojem su nedostajala dva prva golmana Almer i Hadžikić te niz defanzivaca i veznjaka.

Strijelac oba gola u prvom poluvremenu bio je sjajni Gavranović. Povremeni bh. reprezentativac Zoran Kvržić u igru u pobjedničkoj ekipi ušao je u 79. minuti, a u 93. minuti postigao je treći gol za Riječane, dok je počasni pogodak za domaće bio djelo Friesenbichlera.

Lyon je Goodison Parku u Liverpool slavio protiv Evertona rezultatom 2:1. Karamele su tako nastavile s lošim izdanjima, a pitanje je hoće li poslije ovog poraza Ronald Koeman i dalje imati povjerenje klupske uprave.

Fekir iz penala i Traore bili su strijelci za Francuze, dok je Williams postigao gol za Everton. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić nije ulazio u igru kod poražene ekipe.

Milan i AEK podijelili su bodove odigravši utakmicu bez pogodaka. Iako je Montella pobjedom nad Grcima planirao zaboraviti poraz u gradskom derbiju, nije uspio u svom naumu. U Seriji A je u posljednja tri susreta ostao bez bodova, a ni remi protiv AEK-a neće mu dobro doći. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ odigrao je cijeli meč za grčku ekipu.

Grupa D

Austria Beč - Rijeka 1:3 Milan - AEK 0:0

Grupa E

Atalanta - Apollon 3:1 Everton - Lyon 1:2

Grupa F

Sherrif Tiraspol - Lokomotiv Moskva 1:1 Zlin - Kopenhagen 1:1