Primera
0

Messi spasio bod za Barcelonu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Barcelone odigrali su samo 2-2 na gostovanju kod Almerije u dvoboju 25. kola španskog nogometnog prvenstva.

Aktuelni španski, evropski i svjetski prvaci čak ne mogu biti niti sasvim nezadovoljni konačnim rezultatom, budući da je domaćin dva puta vodio, a Katalonci su od 60. minute igrali bez isključenog Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin se naguravao sa Cismom, a nakon što je lagano stavio ruku na lice nogometaša Almerije, sudac mu je pokazao crveni karton.

Barceloni je bod spasio Lionel Messi. Argentinac je zabio oba gola za goste, prvi u 42. minuti iz slobodnog udarca, a drugi u 66. minuti u kaznenom prostoru domaćina. Messi je sada usamljen na vrhu tabele strijelaca u prvenstvu s 19 golova (ima i 8 asistencija), a David Vila iz Valencije ima 17 postignutih golova.

Almeria je povela u 12. minuti. Nakon kornera s lijeve strane, glavom je poentirao Domingo. Za drugi pogodak domaćina u 57 minuti ''pobrinuo'' se odbrmbeni igrač Barcelone Carles Puyol koji je nakon niskog centaršuta s lijeve strane uklizavanjem želio otkloniti opasnost, no, gurnuo je loptu u vlastitu mrežu.

Na kraju, statistika je otkrila da je Barcelona imala čak 70% posjeda lopte, iako je zadnju trećinu utakmice odigrala s čovjekom manje. No, slaba je to utjeha branitelju titule.

Almeria je odigrala šestu uzastopnu utakmicu bez poraza. Barcelona sada ima 62 boda, ali može je već u subotu navečer sustići madridski Real (59), ukoliko na svom stadionu pobijedi Sevillu.

Primera, 25. kolo:

Deportivo – Tenerife 3-1 (Rodriguez 33, Guardado 55, Colotto 67 / Lorite 17) Almeria – Barcelona 2-2 (Domingo 12, Puyol 57 – ag / Messi 42, 66)

Real – Sevilla (22.00)

Redoslijed:

  1. Barcelona 62
  2. Real Madrid 59 (-1)
  3. Valencia 46 (-1)
  4. Sevila 43 (-1)
  1. Deportivo 41