Primera
0

Barcelona jedva slomila Malagu na Nou Campu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone pobijedili su Malagu 2-1 na svom stadionu u trećemu subotnjem dvoboju 24. kola španskog prvenstva.

Tom su pobjedom Katalonci uspjeli održati prednost od dva boda pred sve goropadnijim Realom, koji je ranije na Tenerifama pobijedio otočku ekipu 5-1.

Guardiolina ekipa u ovom trenutku ne izgleda moćno i prilično se, za razliku od Madriđana, muči. Obrambeni bedem gostiju iz Malage, 12-plasirane ekipe Primere, Katalonci su prvi put uspjeli probiti tek u 68. minuti, kada je Pedro zabio svoj sedmi prvenstveni pogodak pogodivši izvan 16-erca u desni kut golmana gostiju Munue, koji je trebao reagirati bolje.

Barça je nastavila napadati, pa su gosti izjednačili u 80. minuti iskoristivši pospanost posljednje linije domaćih gotovo na središtu igrališta. Dupli pas odigrali su visokopostavljenim Barceloninim braničima Valdo i Obinna, te je prvospomenuti nogometaš sam otišao na golmana Valdesa svladavši ga u situaciji jedan na jedan.

Ipak, već tri minute kasnije, Xavi je fenomenalnom dijagonalnom loptom na desnom krilu pronašao sjajno postavljenog Danija Alvesa koji je od prve poslao povratnu loptu za Messija. Argentinac ju je također od prve proslijedio u mrežu za svoj 17. prvenstveni pogodak, kojim se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Valencijinim napadačem Davidom Villom.

Zlatan Ibrahimović je potom zabio i treći gol za prvake, ali ga je sudac poništo zbog Šveđaninova navodnog prekršaja u napadu.

Primera, 24. kolo:

Getafe – Zaragoza 0-2 (Suazo 3, 19) Tenerife – Real Madrid 1-5 (Ayoze 46 / Higuain 29, 41, Kaka 48, Ronaldo 79-11m, Raul 91) Barcelona – Malaga 2-1 (Pedro 68, Messi 83 / Valdo 80)

Redoslijed: 1. Barcelona 61, 2. Real Madrid 59, 3. Valencia 46 (-1), 4. Sevilla 42 (-1), 5. Deportivo 38 (-1), 6. Mallorca 37 (-1)...