Nogomet
0

Messi: Robben je donio Španiji naslov svjetskog prvaka

Totalsport
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Barcelonin nogometni genijalac Lionel Messi izrazio je uvjerenje da će njegovoj Argentini trebati i malo sreće da bi došla do naslova na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Povukao je paralelu sa Španijom koja je osvojila krunu prije četiri godine u Južnoj Africi. Furija je u finalu savladala Holandiju s 1-0 nakon produžetka, ali ko zna kako bi priča završila da je Arjen Robben iskoristio jednu od dvije velike prilike koje je imao u osnovnom dijelu utakmice.

"Da biste osvojili Svjetsko prvenstvo, treba vam i sreća kakvu je Španija imala u Južnoj Africi. Španija je bila najbolja ekipa na tom prvenstvu, ali imala je i sreće jer je Robben promašio dvije ogromne prilike u finalu", rekao je Messi za argentinski TyC Sports.

Priznao je četverostruki osvajač Zlatne lopte i da su mu klupski saigrači Xavi Hernandez i Andres Iniesta zaželjeli da postane svjetski prvak u Brazilu.

"Xavi i Iniesta su moji prijatelji i rekli su mi da mi žele osvajanje svjetskog naslova. Svi će u Argentini poludjeti ako budemo prvi".