Nogomet
774

Messi: BiH je jaka evropska ekipa sa zvijezdama poput Edina Džeke

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi odlučan je prekinuti argentinsku "sušu" na svjetkom prvenstvu. "Gaučosi" čekaju na naslov od 1986. godine, a posljednji put pehar Copa Americe podignuli su 1993.

"Posljednja dva desetljeća nismo ništa osvojili. Bili smo domaćini Cope prije tri godine, ali nismo uspjeli. Dvadeset godina je predugo. Željni smo uspjeha u Brazilu", kazao je Messi za Times of India.

Najbolji argentinski nogometaš nije se ni rodio kad je Maradona u Meksiku 1986. odveo njegove sunarodnjake do najvećeg trofeja.

"Nisam vidio slavlje navijača na ulicama nakon tog naslova. O tome sam samo slušao priče. To bi bila najposebnija stvar u mom životu i najteža za svaku nogometnu momčad na svijetu" smatra argentinska "desetka".

Ždrijeb je htio da se Argentina ne može susresti s Brazilom prije finala, no Messi, za razliku od ostalih Argentinaca, odbija gledati tako daleko u turnir. Koncentriran je samo na događaje u skupini F.

"U Barceloni gledamo samo na prvu sljedeću utakmicu. To je najbolji pristup. Trenutno razmišljamo samo o Bosni i Hercegovini", dodao je četverostruki dobitnik Zlatne lopte.

Messi smatra da na SP-u ne smije biti ni trenutka opuštanja.

"Na svjetskom prvenstvu nema lagane utakmice. Bosna je debitant, to nas neće zavarati. Znamo da se radi o jakoj i discipliniranoj evropskoj reprezentaciji, sa zvijezdama poput Edina Džeke koji je odveo ekipu u Brazil", izjavio je Lionel Messi.