Nogomet
0

Messi: Puno je velikih nogometaša bez svjetskog naslova

Totalsport
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Barcelonin čarobnjak Lionel Messi odbacio je priču da mora osvojiti naslov svjetskog prvaka s Argentinom kako bi bio smatran najvećim nogometašem svih vremena.

Messi (26) je četiri puta osvojio Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša godine. Mnogi ga stručnjaci svrstavaju uz bok Peleu i Diegu Maradoni u raspravama o najboljem nogometašu svih vremena, no stalno se provlači teza da ipak ne može biti ispred spomenute dvojice dok ne osvoji naslov svjetskog prvaka.

"Mislim da ima puno nogometaša bez svjetskog naslova koji spadaju u skupinu najboljih svih vremena. Jasno je da bi osvajanje Svjetskog prvenstva bilo pozitivno i da bi to bio poseban pothvat. Nadam se da ćemo ove godine igrati u finalu u Rio de Janeiru", rekao je Messi za Ole.

Argentina je svoj drugi i posljednji naslov svjetskog prvaka osvojila 1986. godine kada ju je predvodio veliki Maradona. Messi je svjestan da je nacija nestrpljiva i da želi svoju nogometnu reprezentaciju ponovno vidjeti na svjetskom tronu.

"Iskreno, zasad ne razmišljam previše o tome, ali znam da će Brazil biti pun Argentinaca tokom SP-a. Jasno je da svi želimo ostvariti snove naših sunarodnjaka", zaključio je Messi.