Nogomet
38

Mensur Mujdža: Uprkos velikom hendikepu idemo na pobjedu protiv Izraela

Piše: D. B.
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se polako okuplja kako bi započela pripreme za utakmicu protiv Izraela u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Danas su stigli reprezentativci Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Muhamed Bešić i trener golmana Tomislav Piplica, a nešto kasnije se očekuje dolazak Senada Lulića i Jasmina Fejzića.

Nogometaš Freiburga i bh. reprezentativac Mensur Mujdža svjestan je velikog hendikepa uoči susreta s Izraelom.

"Nažalost, pred ovu utakmicu imamo dosta povreda i to je veliki hendikep za nas. Uprkos tome, mi ćemo dati sve od sebe, kao i u svakoj utakmici, da napravimo što bolji rezultat. Bit će teško zamijeniti igrače koji nedostaju", izjavio je Mujdža po dolasku na Sarajevski aerodrom.

On smatra da reprezentacija BiH može pobijediti Izrael uprkos tome što među Zmajevima neće biti nekoliko važnih igrača.

"Ne sjećam se kad smo bili u situaciji da nemamo nijednog napadača, Džeku i Ibiševića neće biti lako zamijeniti. Moramo dobro analizirati Izrael i vidjeti šta možemo napraviti s obzirom na to da smo hendikepirani u napadu. Moramo biti pametni i bez obzira na izostanke mi idemo na pobjedu", jasan je bio Mujdža.

Nažalost, danas je stigla informacija da je lakše povrijeđen i prvi golman Zmajeva Asmir Begović, koji na okupljanje stiže sutra. Njegov nastup protiv Izraela je zasad upitan.

Zmajevi će se nekoliko dana pripremati u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici, a u nedjelju ih očekuje utakmica protiv Izraela u Haifi.