Pippo inzaghi
0

"Meni je svaki izlazak na San Siro vrijedan pogotka"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prije utakmice 3. kola Lige prvaka u Madridu, u kojoj je Real pobijedio Milana s 2-0, trener Madriđana Jose Mourinho je dao zanimljivu izjavu.

"Samo želim da Pippo ne igra večeras", rekao je Mourinho.

Koliko ima tačnosti u toj izjavi uvjerili su se svi dvije sedmice kasnije, odnosno ove srijede, kada je Real gostovao na San Siru. Pippo Inzaghi, 37-godišnji talijanski nogometaš i vječno osporavani napadač Milana, postigao je dva pogotka na ogledu, te je okrenuo 1-0 Reala u 2-1 Milana.

Na kraju je sve završilo pogotkom Pedra Leona u sudijskoj nadoknadi za 2-2.

Inače, s ta dva pogotka je Inzaghi postao apsolutni rekorder po broju pogodaka u historiji euro-kupova. Prestigao je Španca Raula i došao do impozantne brojke od 70 pogodaka. Također, popeo se na vječnoj listi strijelaca Milana. Sada je sa 125 pogodaka na šestom mjestu, a prestigao je legendarnog Marca van Bastena.

"Kada vidim sve nekadašnje igrače Milana s kojima se nalazim na toj listi postane mi malo neugodno. Imam dojam da nisam toliko dobar, jer čovjek kojeg sam upravo prestigao u srijedu, a to je Marco van Basten, je bio i ostao moj uzor", rekao je Inzaghi i nastavio:

"Za sve uspjehe u svojoj karijeri prvo moram zahvaliti navijačima i saigračima. Drugo, svaki moj izlazak na San Siro u dresu Milana je vrijedan pogotka. Samo igranje za Milan je velika čast, pogotovo u ovim godinama. No, uprkos 37 godina na leđima stvarno se osjećam dobro i spremno u svakom pogledu".

Inzaghi je dodao za kraj i sljedeće:

"Ovo što sam napravio u srijedu je veliki uspjeh. Sa 70 pogodaka biti najbolji strijelac u euro-kupovima je strašno, no mene ipak boli što nismo pobijedili. Tri boda su tri boda, pogotovo protiv Reala".