Francesco Totti
0

"Pippo je naš idol, on ne zna odustati"

Totalsport
Francesco Totti (Foto: Reuters)
Francesco Totti (Foto: Reuters)
Talijanski nogomet je silno tužan zbog povrede koju je zadobio 37-godišnji Filippo Inzaghi, nogometaš Milana, na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Palerma u srijedu.

Povrijedio je popularni Pippo križni ligament i menisk lijevog koljena, te je time gotovo sigurno zaključio ovu sezonu u kojoj je, nakon dva pogotka Real Madridu u Ligi prvaka, postavio rekord svih vremena po broju pogodaka u eurokupovima (70).

"Proces oporavka od takve povrede traje pet do šest mjeseci, pa zato sa sigurnošću mogu reći da je za njega sezona gotova. Uz uspješan operativni zahvat i dobar program oporavka Inzaghi će biti spreman za početak sljedeće takmičarske sezone", izjavio je dr. Piero Volpi.

I sam Inzaghi je najavio da ovime nije završio svoju nogometnu karijeru uprkos teškoj ozljedi, ali prvenstveno zbog godina koje ga sve više stišću. Ni njegove kolege nikako ne žele da ovo bude njegov kraj, niti misle da jest.

"Inzaghi ne zna odustati. On je idol sviju nas, nogometaš koji nam je uvijek pokazao kako se bori", obratio mu se kapiten Rome Francesco Totti, tri godine mlađi nogometaš.

"Niko na svijetu nije toliko puta prevario suparničku odbranu i zamke zaleđa. On je majstor šesnaesterca, legenda među strijelcima. Ali, sve nas je kupio svojom bespoštednom borbom i ostavljanjem srca na terenu. Zato ga obožavam i želim ga opet vidjeti na travnjaku", završio je Totti koji se također bori sa silnim povredama (koljena i skočni zglob) zadnjih godina.