Nogomet
20

Meč u čast Rooneyja: Debi Mourinha i Ibrahimovića na Old Traffordu, povreda Bešića

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester United i Everton odigrali su prijateljski meč na Old Traffordu u čast Waynea Rooneyja. Meč je odigran u srijedu navečer i okončan je rezultatom 0:0, a poslužio je i kao debi na domaćem terenu za novog trenera Crvenih đavola Josea Mourinha i najzvučnijeg klupskog pojačanja Zlatana Ibrahimovića.

Meč je odigran u čast kapitena Uniteda Rooneyja koji je u 12 provedenih sezona u dresu kluba sa Old Trafforda osvojio 13 trofeja, pri čemu je odigrao 520 utakmica u kojima je postigao 245 golova. Rooney je sa Uniedom, među ostalim, pet puta osvojio Premiership te po jednom Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i FA Cup, a u klub je stigao na ljeto 2004. godine kao 18-godišnjak.

Prihodi sa meča bit će proslijeđeni u humanitarne svrhe, a na kultom Old Traffordu bilo je blizu 60.000 gledatelja koji su odgledali meč bez golova.

Meč se mogao pratiti uživo na zvaničnim profilima Waynea Rooneyja i Manchester Uniteda na Facebooku i to je bio prvi meč neka dva premijerligaša koji je prenošen uživo na Facebooku.

Najbolje šanse za United imali su Zlatan Ibrahimović kojem je Maarten Stekelenburg dva puta zaustavio udarce i Luke Shaw. Na drugoj strani De Geu su namučili Romelu Lukaku i Kevin Mirallas.

Nažalost, bh. reprezentativac Muhamed Bešić meč neće pamtiti po dobrom pošto je nakon ulaska u 65. minuti zadobio povredu koju mu je u 77. minuti nanio Morgan Schniderlin.

United će svoj naredni meč igrati ove nedjelje protiv Leicester Cityja u Comunnity Shieldu.