Liga prvaka
310

Manchester City spektakularnim preokretom pobijedio Real u Madridu

K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Manchester Cityja pobijedila je Real Madrid u prvom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 2:1.
Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, prvu priliku na meču imali su gostujući igrači, ali asistenciju De Bruynea u pogodak nije pretvorio Gabriel Jesus, odnosno Courtois mu je odbranio udarac. Uzvratio je Real Madrid na drugoj strani, Benzema se sjajno snašao u kaznenom prostoru gostiju, šutirao, ali je Ederson zaustavio njegov pokušaj.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Manchester City u 45. minuti, ali su igrači Real Madrida u posljednji trenutak izbili loptu s linije i spasili svoj pogodak.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao igračima Manchester Cityja, Mahrez je imao tri šanse, ali nijednom nije uspio pogoditi gol domaćeg tima, nakon čega je uslijedila kazna. Igrači Manchester Cityja su izgubili jednu loptu na sredini terena, Vinicius je to iskoristio i asistirao za Isca, a njemu nije bilo teško da pogodio za 1:0.

Ipak, Građani se nakon toga nisu predali, krenuli su po poravnanje, a do toga su uspjeli doći u 78. minuti kada Gabriel Jesus koristi asistenciju De Bruynea i nakon duela sa Sergijom Ramosom pogađa za 1:1. Kapiten Real Madrida je tražio prekršaj, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Ubrzo nakon toga, Sterling je srušen u kaznenom prostoru Real Madrida, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je De Bruyne koji pogađa za 2:1 i veliki preokret svog tima. Na kraju, to je bio i konačni rezultat meča.

Uzvratni meč na Etihad stadionu u Manchesteru igra se 17. marta.

U drugom meču večeri, Lyon je na svom terenu pobijedio Juventus rezultatom 1:0.