Četvrtfinale Lige prvaka
31

Malaga dočekuje Borussiju Dortmund, Galatasaray gostuje u Madridu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što su sinoć odigrane prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, večeras su na rasporedu još dvije.

Bayern je sinoć na svom terenu savladao Juventus 2:0, dok su PSG i Barcelona remizirali 2:2 u Parizu.

Večeras će Malaga dočekati još uvijek aktuelnog šampiona Njemačke, Borussiju Dortmund, dok će u Madridu snage odmjeriti Real Madrid i Galatasaray.

Malaga je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Ligi prvaka ove sezone, a večeras imaju dobre šanse da dodatno poprave dosadašnji ostvareni rezultat. Međutim, Borussia predvođena sjajnim stručnjakom Jurgenom Kloppom s klupe nije nimalo bezazlen protivnik i sigurno će tražiti svoju šansu da ostvari što povoljniji rezultat za revanš. Njemački tim je izgubio sve šanse da odbrani titulu u nacionalnom prvenstvu, tako da je Liga prvaka za njih prioritet. Za očekivati je dobru utakmicu sa podjednakim šansama za pobjedu obje ekipe.

Real Madrid je veliki favorit u duelu protiv Galatasarayja, međutim, Turci više nisu nimalo naivna ekipa, ne samo zato što u napadu imaju dvojicu sjajnih napadača, iskusnog Didiera Drogbu i Buraka Yilmaza, koji igra u fantastičnoj formi. Međutim, Mourinhov tim će večeras sigurno nastojati ostvariti što uvjerljiviju pobjedu kako bi što mirnije išli na revanš Galatasarayju, čiji su navijači poznati po fantastičnoj atmosferi.