Pobjeda nad Rubinom
0

VIDEO / Lyon slavio na Gerlandu, Pjanić igrao od 52. minute

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U utorak je na stadionu Gerland u okviru 4. pretkola Lige prvaka Lyon dočekao ekipu Rubina. Francuska ekipa je slavila rezultatom 3:1.

U početnom sastavu Lyona u utakmici sa Rubinom od početka utakmice nije bilo bh. reprezentativca Miralema Pjanića, nego je naš internacionalac priliku za igru dobio od 52. minute.

Na samom početku susreta je ruski Rubin pokazao da se nije želio samo braniti. Gosti su tako došli u vodstvo već u 3. minuti. Strijelac je bio Vladimir Dydyun, a asistent Bibras Natcho.

Iako je već poznato koliko je iskusna i opasna ekipa Rubina, igrači Lyona, kao i njihove pristalice, nisu mogli očekivati vodstvo gostiju, pogotovo ne na samom početku susreta.

Igrači Lyona su nakon primljenog pogotka zadržali smirenost i fokusirali se na gol svojih protivnika. Dobre prilike su propustili Michel Bastos i Kim Kallstrom.

Ipak, odlučnost igrača Lyona da što prije poravnaju rezultat se isplatila u 10. minuti. Pogodak je postigao Bafetimbi Gomis, a asistenciju je upisao Bastos.

Poslije izjednačenja, igrači Lyona su krenuli još agresivnije ka golu gostiju. Nakon što je nekoliko puta zaprijetio gostujućem golmanu, Lopez je u 40. minuti asistirao Gomisu za njegov drugi pogodak na ovoj utakmici i potpuni preokret. Domaći su na poluvremenu vodili sa 2:1.

U nastavku utakmice su gosti iz Rusije pokušali iznenaditi domaćine i ponovo izjednačiti rezultat, ali je odbrana francuske ekipe odlično zatvarala prilaze ka svom golu. Lyon je u 71. minuti došao i do trećeg gola, a strijelac je na asistenciju Kallstroma bio Jimmy Briand.

Nakon trećeg gola Lyona, obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo. Lyon je protiv Rubina slavio rezultatom 3:1 i ostvario dobar rezultat pred revanš.

Rezultati prvih utakmica 4. pretkola Lige prvaka (utorak):

Arsenal - Udinese 1:0, (Walcott 4.) BATE Borisov - Sturm Graz 1:1, (Webber 12., Šimić 59.) Copenhagen - Viktoria Plzen 1:3, (Kolar 52., Ottesen a.g., 52, Ottesen 59., Fillo 79.) Twente - Benfica 2:2, (Jong 6., Cardozo 21., Nolito 35., Ruiz 80.) Lyon - Rubin Kazan 3:1, (Dyadyun 3., Gomis 10.,40., Briand 71.)