Nogomet
0

Trener Lyona: Moja ekipa zna zagorčati život protivniku

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener nogometaša Lyona Remi Garde osjetio je veliko olakšanje nakon što je njegova ekipa osigurala plasman u takmičenje po grupama Lige prvaka 12. sezonu zaredom.

Lyon je u srijedu gostovao kod ruskog Rubina u Kazanu u uzvratnoj utakmici play-offa, nakon što je dobio prvi dvoboj kao domaćin 3-1.Igrači Lyona imali su težak zadatak jer su domaći nogometaši, pogotovo u drugom poluvremenu, žestoko napadali gol ''lavova''.

Lyon je u završnici opasno živio, jer je domaćin i poveo u 77. minuti golom Bebrasa Natča iz voleja u 77. minuti. Rubinu je u tim trenucima trebao još jedan gol za prolaz. Ipak, svi kojima je Lyon na srcu mogli su odahnuti kada je Bakary Kone u 87. minuti udarcem glavom nakon ubacivanja iz kornera postavio konačnih 1-1.

"Sretni smo jer smo preskočili vrlo tešku i zahtjevnu prepreku, kakva je bila ekipa Rubina. Nakon utakmice smo stvarno mogli odahnuti. Najviše mi je drago zbog igrača. Trudio sam se ne razmišljati puno o važnosti ove utakmice i svemu ostalome, već se koncentrisali samo na igru. Strahovao sam od njihovih taktičkih vještina. To je ekipa koja uvijek može zagorčati život protivniku", izjavio je Garde, te pojasnio koja je to bila taktička opasnost...

"Njihova igra preko krila u sustavu 3-5-2. Nastojali smo im to blokirati, to je bilo najvažnije. Igrači su fantastično primijenili naše taktičke zamisli. Kada smo gubili s 1-0 nismo ugodno živjeli, ali na kraju smo ipak uspjeli zaustaviti Rubin", zaključio je Garde.