Nogomet
0

Lyon s 3-2 na Gerlandu pobijedio Toulouse

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Lyona ostvarili su devetu pobjedu ove sezone u Le Championnatu. U meču 16. kola na svom su Gerlandu pobijedili Toulouse 3-2 i time skočili na četvrto mjesto na tabeli.

Lyon je ujedno pozitivno najavio meč iduće sedmice u Zagrebu protiv Dinama. Lyon se još uvijek nada prolasku u drugi krug Lige prvaka, makar je u ovom trenutku Ajax daleko bliže tom plasmanu i željenom drugom mjestu iza madridskog Reala.

Do ove pobjede je Lyon mogao i morao doći daleko lakše, ali sami su sebi zakomplikovali život i na kraju strijepili za tri boda. U prvom poluvremenu je postignut samo jedan pogodak. Kone je 39. minutu matirao gostujućeg golmana, a onda je u uvodnom dijelu drugog poluvremena Lyon krenuo još žešće. Ederson je u 52. povećao na 2-0, a Lopez u 67. minutu na 3-0. I tada su krenuli problemi.

Turčin Bulut je u 69. smanjio, a samo šest minuta kasnije je Cris skrivio penal kojeg je realizovao Sissoko. U završnici je Rennes mogao i do izjednačenja, ali i Lyon do ubjedljivije prednosti. Ali, ostalo je 3-2.

Lyon je ovu utakmicu odigrao u sastavu: Lloris - Cris, Revellier, Cissokho, Kone - Källström, Ederson, Bastos, Gonalons - Briand, Lopez. U drugom su dijelu za Lyon još igrali Fofana, Gomis i Grenier.

Le Championnat, 16. kolo:

Lyon - Toulouse 3-2 (Kone 39, Ederson 52, Lopez 67 / Bulut 69, Sissoko 75-11m) PSG - Auxerre 3-2 (Jallet 52, Menez 76, Nene 81-11m / Oliech 59, Dudka 87)

Bordeaux - Nancy 2-0 (Plašil 1, Henrique 51)