Nogomet
11

Liverpool deklasirao Stoke na Anfieldu

Piše: O. T.
U 33. kolu Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu rezultatom 4:1 pobijedio Stoke City.

Trener Redsa Jurgen Klopp napravio je nekoliko izmjena u odnosu na onaj tim koji je počeo meč protiv Dortmunda u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige proteklog četvrtka. Tako su od prve minute zaigrali donedavno povrijeđeni Martin Škrtel, zatim Kolo Toure, Ojo, Stewart i Allen.

Iako su počeli u izmijenjom sastavu, igrači Liverpoola su odlično otvorili meč i već u osmoj minuti poveli preko Morena. Gosti su brzo reagirali. Izjednačenje je uslijedilo u 22. minuti, a strijelac je bio Krkić. Gol gostiju nije spriječio Liverpool da nastavi sa svojom igrom što je rezultiralo pogotkom Sturridgea u 32 .minuti kada je pogodio za 2:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nakon odmora Klopp je na teren poslao Origija i Lallanu koji su ušli umjesto Ojoa i Firmina. To je bio pun pogodak pošto je Origi za svega 20 minuta postigao dva pogotka. Prvo je pogodio u 50. minuti, a onda je u 65. minuti postavio konačnih 4:1.

Liverpool je trenutno osmi na tabeli sa 48 bodova, dok je Stoke deveti sa bodom manje, ali i dvije utakmice više. Od mjesta koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone, Liverpool je udaljen devet bodova s tim da to mjesto zauzima Manchester City (57) koji ima utakmicu više od Redsa.