Nogomet
8

Liga prvaka: Zenit i Monaco odigrali bez golova

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U terminu od 18:00 sati odigrana je utakmica 2. kola grupne faze Lige prvaka u grupi C. Zenit je u St. Petersburgu ugostio Monaco. Utakmica je završena nepopularnim rezultatom 0:0.

U susretu Zenita i Monaca prvi su zaprijetili gosti u 3. minuti preko Berbatova. U narednom napadu Monaca je pokušao Dirar, čiji je udarac završio pored lijeve stative Zenitovog gola. U 9. minuti je gostujući igrač Ocampos šutirao glavom, no, bez uspjeha.

Domaći su pokušavali kratkim dodavanjima doći do gola Monaca, a sve što su uspjeli napraviti je loš udarac Faizulina iz 31. minute susreta. U finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti, snažno je šutirao Ocampos s ruba šesnaesterca, ali je golman Zenita Lodigin odlično intervenisao i odbranio njegov udarac.

Prvo poluvrijeme, koje je bilo nezanimljivo, završeno je bez golova.

U nastavku utakmice u 51. minuti dobru priliku za Zenit propustio je Rondon. Isti je igrač bio neprecizan i pet minuta kasnije.

Igrala se 65. minuta kada je Lombaerts nakon kornera uputio udarac prema golu Monaca, ali je gostujući golman Subašić otklonio opasnost.

U 75. minuti su opasni bili gosti, Ferreira je u dva navrata opasno zaprijetio Lodiginu, koji je ponovo sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Na drugoj strani je neprecizan ponovo bio Lombaerts.

Nezanimljiva utakmica odigrana u St. Petersburgu između Zenita i Monaca završena je rezultatom 0:0.