Nogomet
1

Liga prvaka: Real bolji od Juventusa, Apotekari pregazili Shakhtar

Piše: N. J.
Real - Juventus (Foto: AFP)
Real - Juventus (Foto: AFP)
Odigrano je preostalih osam utakmica 3. kola nogometne Lige prvaka.

Grupa A

Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk 4:0

Kapiten bh. nogometne reprezentacije Emir Spahić počeo je meč od prve minute za Bayer, koji je Kießling doveo u vodstvo u 22. minuti, iskoristivši dodavanje Donatija. Do kraja prvog dijela, Apotekari su zadržali prednost 1:0. U nastavku, njemački tim je udvostručio prednost, nakon što je Rofels realizovao jedanaesterac u 50. minuti utakmice. U 56. minuti našeg Emira Spahića zamijenio je Wollscheid, a samo minut kasnije Sam je pogodio za vodstvo Bayera od 3:0.

Svojim drugim golom na utakmici Kießling je u 72. minuti doveo Bayer u vodstvo 4:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Manchester United - Real Sociedad 1:0

Favorizovani United poveo je protiv španske ekipe već u drugoj minuti, zahvaljujući autogolu Martineza. Rezultat 1:0 ostao je na semaforu i nakon 90 minuta igre.

  1. Manchester United 7
  2. Bayer Leverkusen 6
  3. Shakhtar Donetsk 4
  4. Real Sociedad 0

Grupa B

Real Madrid - Juventus 2:1

Ronaldo je večeras imao svoju noć. Prvo je pogodio u 4. minuti nakon što ga je sjajno uposlio Di Maria. Bilo je to 1:0 za Real. Juventus je potom zaigrao nešto bolje, te su izjednačili preko Llorentea u 22. minuti, ali je Ronaldo sedam minuta kasnije postigao svoj drugi gol na utakmici, savladavši Buffona sa 11 metara.

Juventus je u 48. minuti ostao sa deset igrača, nakon što je Chiellini, koji je skrivio penal u prvom poluvremenu, dobio crveni karton nakon starta nad Ronaldom. Sudija je prestrogo dosudio isključenje, a rezultat se do kraja meča nije mijenjao te je Real upisao pobjedu.

Galatasaray - Kopenhagen 3:1

Sav posao turski tim je završio već u prvom poluvremenu, kada su za Galatasaray pogađali Melo, Sneijder i Drogba, te se na odmor otišlo uz prednost Galatasarayja 3:0. U nastavku Kopenhagen je tek uspio postići počasni gol, Claudemir je u 88. minuti zatresao mrežu domaćina za konačnih 3:1.

  1. Real Madrid 9
  2. Galatasaray 4
  3. Juventus 2
  1. Kopenhagen 1

Grupa C

Anderlecht - PSG 0:5

Baš kao i Galatasaray, veliki posao u prvom poluvremenu napravio je i PSG na gostovanju kod Anderlechta. Briljirao je Zlatan Ibrahimović koji je od 17. do 36. minute postigao hat-trick za francuski tim. Prvi dio igre Parižani su tako riješili u svoju korist 3:0. U nastavku PSG je nastavio puniti mrežu domaćeg tima, nakon što je Cavani u 52. minuti pogodio za 4:0, a fenomenalni Ibrahimović je u 62. minuti postigao svoj četvrti gol na utakmici za visokih 5:0 za PSG.

Benfica - Olympiacos 1:1

Dominguez je mimo očekivanja doveo grčki tim u vodstvo u 29. minuti, te je Olympiacos nakon prvih 45 minuta imao prednost 1:0. Cardozo je u 83. minuti izjednačio rezultat, te tako portugalskoj ekipi sačuvao bod.

  1. PSG 9
  2. Olympiacos 4
  3. Benfica 4
  4. Anderlecht 0

Grupa D

CSKA Moskva - Manchester City 1:2

U terminu od 18 sati u Moskvi su igrali CSKA i Manchester City. Tošić je doveo CSKA u vodstvo, a potom je Aguero sa dva gola osigurao pobjedu Cityju. Edin Džeko je u igru ušao u 72. minuti umjesto Negreda, ali nije uspio postići gol za City. Elvir Rahimić je sjedio na klupi CSKA i nije ulazio u igru.

Bayern - Viktoria Plzen 5:0

Evropski prvak Bayern očekivano je lako izašao na kraj sa ekipom Plzena. Bavarci su već nakon 45 minuta igre imali prednost 2:0. Ribery je pogodio u 25. minuti iz penala, a u 37. minuti Alaba je udvostručio prednost Bayerna. U 61. minuti Ribery je drugi put zatresao mrežu Plzena i bilo je to 3:0 za Bayern. Tri minute kasnije već je bilo 4:0 za Bavarce, pogodio je Schweinsteiger. Za konačnih 5:0 pogodio je Gotze u finišu susreta.

  1. Bayern Munchen 9
  2. Manchester City 6
  3. CSKA Moskva 3
  4. Viktoria Plzen 0

Podsjetimo, sinoć je odigrano osam mečeva 3. kola u grupama E, F, G i H.