Nogomet
91

Bayern očitao lekciju Manchester Cityju, Ibrahimović srušio Benficu

Klix.ba
Anderlecht - Olympiacos (Foto: AFP)
Večeras su odigrane utakmice 2. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

Grupa A

Leverkusen - Real Sociedad 2:1

Leverkusen je dominirao u prvom poluvremenu, a bolju igru su Apotekari krunisali golom u posljednjim trenucima prvog dijela igre, kada je pogodio Rolfes.

U nastavku utakmice je Sociedad izjednačio rezultat. Dogodilo se to u 51. minuti kada je Vela pogodio iz jedanaesterca. Ipak, pobjedu Apotekarima je donio Hegeler golom u 90. minuti. Bh. reprezentativac, član Bayera, utakmicu je odgledao s klupe.

Shakhtar Donetsk - Manchester United 1:1

Dobru priliku za United je u 9. minuti propustio Van Persie, a vodstvo Crvenim vragovima je u 18. minuti donio Welbeck. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu su domaći uspjeli izjednačiti rezultat. U 76. minuti je gol postigao Taison. Susret je završen remijem 1:1.

  1. Shakhtar Donetsk 4
  2. Manchester United 4
  3. Leverkusen 3
  4. Real Sociedad 1

Grupa B

Juventus - Galatasaray 2:2

Juventus je dobro otvorio utakmicu sa Galatasarayjem i napravio nekoliko prilika koje nisu iskoristili Quagliarella i Lichtsteiner. Na drugoj strani je prijetio Drogba, koji je turskoj ekipi donio prednost u 36. minuti utakmice. Potom je Juve mogao do brzog izjednačenja samo minut kasnije, no, Tevez nije bio precizan. Argentinski napadač je propustio šansu i u 40. minuti utakmice. Na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu Galate.

Juventus je u drugom poluvremenu zaigrao dosta bolje. Domaći igrači su stvorili mnogo prilika, a do izjednačenja su stigli u 78. minuti i to pogotkom iz penala, koji je postigao Vidal. Potpuni preokret se dogodio u 87. minuti nakon što je Pirlo za pogodak asistirao Quagliarella. Ipak, konačan rezultat je postavio Bulut u 88. minuti, a asistirao mu je Drogba.

Real Madrid - Kopenhagen 4:0

Nakon prve prilike za Madriđane koju je u 14. minuti propustio Khedira, mrežu Kopenhagena je zatresao Ronaldo u 21. minuti, a asistirao mu je Marcelo. Domaći su imali još nekoliko prilika u prvom dijelu susreta, ali ih nisu iskoristili.

Sigurna igra Reala je rezultirala drugim pogotkom u 66. minuti, a svoj novi gol je na asistenciju Di Marije postigao Ronaldo.

Upravo je Di Maria bio strijelac trećeg gola za Kraljeve, a pogodio je u 71. minuti utakmice.

Isti je igrač bio strijelac četvrtog gola za Real u 90. minuti susreta. Real je pobijedio s visokih 4:0.

  1. Real Madrid 6
  2. Juventus 2
  3. Kopenhagen 1
  4. Galatasaray 1

Grupa C

PSG - Benfica 3:0

Zlatanu Ibrahimovuću je trebalo svega pet minuta da dovede PSG u vodstvo u susretu s Benficom. U tome mu je pomogao Van der Wiel, koji je upisao asistenciju.

Rezultat na 2:0 je u 25. minuti povisio Marquinhos na asistenciju Matuidija.

Svoj drugi pogodak na ovoj utakmici, a ukupno treći za PSG, postigao je Ibrahimović u 30. minuti, a ovog puta mu je asistirao Motta. Na kraju prvog poluvremena PSG je imao ubjedljivo vodstvo.

U nastavku utakmice su Parižani kontrolisali igru i sačuvali svoju prednost iz prvog poluvremena te na kraju slavili rezultatom 3:0.

Anderlecht - Olympiacos 0:3

Anderlecht i Olympiacos su poraženi u prvom kolu, pa su u međusobnom susretu tražili prve bodove. Gosti su poveli u 17. minuti kada je Saviola asistirao, a Mitroglou zatresao mrežu Anderlechta. Domaći su mogli izjednačiti u 24. minuti, ali je Mitrović promašio jedanaesterac. Na poluvremenu je bilo 1:0 za goste.

U drugom poluvremenu su gosti nastavili s dobrom igrom, a drugi pogodak su postigli u 56. minuti. Strijelac je bio Mitroglou, a asistent Ndinga. Igrala se 72. minuta kada je Mitroglu postigao svoj drugi pogodak na ovom susretu i povisio vodstvo svoje ekipe na 3:0. Tim rezultatom je završena utakmica u kojoj je Olympiacos osvojio tri boda i uključio se u borbu za pozicije koje vode u nokaut fazu.

  1. PSG 6
  2. Benfica 3
  3. Olympiacos 3
  4. Anderlecht 0

Grupa D

CSKA Moskva - Viktoria Plzen 3:2

Hladan tuš navijačima CSKA priredio je Rajtoral nakon asistencije Petrzele u 4. minuti. Domaći su izjednačili u 19. minuti golom Tošića, kojem je asistirao Musa. Gol za preokret postigao je Honda, a njemu je u 29. minuti asistirao Tošić. Treći pogodak za Moskovljane je postigao Reznik, koji je loptu u svoju mrežu smjestio u 78. minuti. Poraz Viktorije je ublažio Bakoš u 91. minuti utakmice. Asistenciju je upisao Tecl. CSKA je osvojio prva tri boda u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige prvaka, dok Viktoria nakon dva kola nema niti jedan bod.

Manchester City - Bayern 1:3

Nogometni sladokusci su s nestrpljenjem očekivali okršaj Manchester Cityja i Bayerna. Utakmica je počela na pravi način, a to je rani pogodak. Bayern je poveo u 7. minuti golom Riberyja. Robben je u 31. minuti propustio dobru priliku za novi gol Bavaraca. Precizni također nisu bili Alaba, Kroos, Rafinha i Schweinsteiger. City je imao samo dvije prilike preko Richardsa i Aguera. To je bilo sve kada je riječ o prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je počelo sa po jednom šansom za obje ekipe, ali su Bayernov Ribery i Cityjev Richards šutirali neprecizno. Potom je uslijedila kratka dominacija Građana, ali su odgovorili Bavarci šutem Robbena.

Mnogo bolja igra u odnosu na domaćina im je donijela i drugi gol u 56. minuti kada je Mulleru asistirao Dante. Bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je igrao u vrhu napada Građana, napustio je igru minut kasnije.

Treći gol Bayerna je uslijedio u 60. minuti. Postigao ga je Robben nakon asistencije Kroosa. Uprkos visokom vodstvu, gosti su nastavili opsjedati gol Harta. Muller je u 76. minuti pogodio prečku. U narednom napadu je na drugoj strani dobro šutirao Milner. Utješni gol za Građane je postigao Negredo u u 80. minuti nakon što mu je asistirao Silva.

Bavarci su ostali bez Boatenga u 86. minuti, jer je zbog prekršaja dobio crveni karton. Silva je izveo slobodan udarac i pogodio prečku. Domaći su do kraja susreta imali još nekoliko prilika, ali golova nije bilo. Bayern je zasluženo slavio rezultatom 3:1.

  1. Bayern 6
  2. Manchester City 3
  3. CSKA Moskva 3
  4. Viktoria Plzen 0