Nogomet
14

Liga prvaka: Preokret Uniteda protiv Wolfsburga, Atletico razočarao protiv Benfice

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon sinoćnjih uzbuđenja u grupama E, F, G i H, večeras je odigrano osam mečeva drugog kola elitne Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

Već nakon drugog kola na tabeli grupe A sa po šest bodova izdvojili su se Real Madrid i PSG. I jedni i drugi večeras su ostvarili trijumfe na gostujućem terenu. Real je rezultatom 2:0 trijumfovao u Malmou, dok je PSG s 3:0 bio bolji od Shakhtara.

Dvostruki srtrijelac za Kraljeve bio je Cristiano Ronaldo, dok su pobjedu PSG-u donijeli Aurier, David Luiz i Zlatan Ibrahimović.

Za razliku od grupe A, situacija u grupi B se nakon drugog kola zakomplikovala s obzirom da sva četiri kluba imaju po tri boda. Prve trijumfe ostvarili su Manchester United i CSKA iz Moskve. Ruski predstavnik je nakon prvog poluvremena utakmice protiv PSV Eindhovena imao prednost od 3:0, da bi u nastavku gosti uspjeli ublažiti poraz. Strijelci za CSKA bili su Musa i dva puta Doumbia. Pomenuti Doumbia u finišu prvog poluvremena imao je veliku priliku za hat-trick, ali je propustio drugi jedanaesterac za CSKA na večerašnjoj utakmici. Električari iz Eindhovena u nastavku su zaigrali mnogo bolje, a dvostruki strijelac u razmaku od osam minuta bio je Lestienne.

Rezultatskim preokretom do trijumfa su došli fudbaleri Manchester Uniteda nad Wolfsburgom. Meč je okončan rezultatom 2:1. Vukovi su poveli u četvrtoj minuti pogotkom Caligiurija. Isti igrač pola sata kasnije skrivio je jedanaesterac koji je u pogodak za izjednačenje pretvorio Juan Mata.

Za razliku od Serije A Juventus u Ligi prvaka igra vrlo dobro. Stara dama je u drugom kolu upisala drugi trijumf, ovog puta nad Sevillom rezultatom 2:0. Prvi pogodak na utakmici postigao je Alvaro Morata u finišu prvog poluvremena, da bi u 87. minuti konačanih 2:0 postavio Zaza.

Favorizovani Manchester City na gostovanju u M'gladbachu osvojio je puni bodovni plijen trijumfom rezultatom 2:1. Domaći tim je mogao povesti već u 20. minuti, ali je Hart odličnom intervencijom zaustavio Raffaelov šut sa bijele tačke. U desetoj minuti nastavku Borussija je ipak povela, a pogodak je postigao Stindl. Do kraja gosti iz Engleske uspijevaju izjednačiti golom Otamendija, a potom i postići pobjedonosni gol. Strijelac je u samom finišu bio Sergio Aguerro iz jedanaesterca.

Najveće iznenađenje večeri priredila je Benfica trijumfom nad Atletico Madridom na Vicente Calderonu rezultatom 2:1. Gaitan i Gudes su poništili rani pogodak Jorgandžija koji je postigao Correa.

Liga prvaka, drugo kolo:

Malmo – Real Madrid 0:2 Shakhtar – PSG 0:3 CSKA Moskva – PSV 3:2 Manchester United – Wolfsburg 2:1 Atletico Madrid – Benfica 1:2 M'gladbach – Manchester City 1:2 Juventus – Sevilla 2:0

Tabele:

Grupa A:

  1. Real Madrid 6
  2. PSG 6
  3. Malmö 0
  4. Shakhtar 0

Grupa B:

  1. PSV 3
  2. Manchester United 3
  3. CSKA Moskva 3
  4. Wolfsburg 3

Grupa C:

  1. Benfica 6
  2. Atletico Madrid 3
  3. Galatasaray 1
  4. FC Astana 1

Grupa D:

  1. Juventus 6
  2. Sevilla 3
  3. Manchester City 3
  4. M'gladbach 0