Nogomet
9

Liga prvaka: City u osmini finala, United konačno postigao gol

Piše: O. T.
Manchester City prošao u osminu finala (Foto: EPA)
Galatasaray poražen od Benfice (Foto: EPA)
Odigrane su utakmice 4. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Real Madrid i Manchester City su pobjedama nad PSG-om i Sevillom obezbijedili plasman u osminu finala.

Najzanimljiviju utakmicu, barem sudeći po broju golova i stvorenih šansi, priredili su Sevilla i Manchester City. Gosti su krenuli furiozno i već u 11. minuti bilo je 2:0. Sterling je pogodio u osmoj minuti, a tri minute nakon njega gol je postigao i Fernandinho.

Sterling je tako sa 20 godina i 330 dana postao najmlađi strijelac Manchester Cityja u Ligi prvaka, a njegov gol u osmoj minuti najbrži je gol kojeg je Sevilla primila u ovom takmičenju.

Također, dva gola Cityja u prvom poluvremenu znače da je Sevilla prvi put u Ligi prvaka u prvom dijelu meča primila dva pogotka.

Sevilla je smanjila preko Tremoulinasa na 2:1 u 25. minuti i meč učinila još interesantnijim, Ipak, u 36. minuti Bony je pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:1.

Pošto su Borussija M'Gladbach i Juventus remizirali (1:1) u Njemačkoj, City je obezbijedio plasman dalje. Istina, Cityju je bilo bitno samo da Gladbach ne pobijedi, a u slučaju pobjede Juventusa, dalje bi prošao i Juventus. Strijelci u tom meču bili su Johnson i Lichsteiner kojem je to prvi gol u 29 utakmica za Juve u Ligi prvaka. Crveni karton u ovom meču dobio je Hernanes u 53. minuti što je 21. crveni karton Stare dame u Ligi prvaka po čemu su najgori tim.

Manchester United je golom Rooneya slavio protiv CSKA Moskve i konačno nakon 404 minute postigao gol u svim takmičenjima. United je slavio sa 1:0 i preuzeo prvo mjesto u grupi.

Grupa A

Rezultati 4. kola: Shakhtar - Malmö 4:0, Real Madrid - PSG 1:0.

Tabela:

  1. Real Madrid 10
  2. PSG 7
  3. Shakhtar 3
  4. Malmö 3

Grupa B

Rezultati 4. kola: Manchester United - CSKA Moskva 1:0, PSV - Wolfsburg 2:0.

Tabela:

  1. Manchester United 7
  2. PSV 6
  3. Wolfsburg 6
  4. CSKA Moskva 4

Grupa C

Rezultati 4. kola: Astana - Atletico 0:0, Benfica - Galatasaray 2:1.

Tabela:

  1. Benfica 9
  2. Atletico 7
  3. Galatasaray 4
  4. Astana 2

Grupa D

Rezultati 4. kola: M'Gladbach - Juventus 1:1, Sevilla - Manchester City 1:3.

Tabela:

  1. Manchester City 9
  2. Juventus 8
  3. Sevilla 3
  4. M'Gladbach 2