Nogomet
36

Liga prvaka: Juventus trijumfovao na Etihadu, Manchester razočarao u Eindhovenu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Večerašnjim susretima igranim širom starog kontinenta započela je grupna faza Lige prvaka. Odigrano je ukupno osam utakmica u grupama A, B, C i D.

Očekivane pobjede u grupi A upisali su Real Madrid i PSG. Kraljevi su na domaćem terenu rezultatom 4:0 porazili Shakhtar, dok je PSG također bez problema kao domaćin bio bolji od Malmoa. Meč igran na Parku prinčeva okončan je rezultatom 2:0.

Strijelci u pobjedi Reala bili su Karim Benzema, te tri puta Cristiano Ronaldo koji je dva pogotka postigao udarcem sa bijele tačke. Pobjedu Parižanima donijeli su Angel Di Maria i Edison Cavani.

Novo razočarenje svojim navijačima priuštio je Manchester United porazom od PSV Eindhovena na gostujućem terenu rezultatom 2:1. Crveni đavoli su poveli golom Depayja, dok su preokret domaćina kreirali Moreno i Narsingh.

Bodove na startu u grupi B upisao je i Wolfsburg domaćim trijumfom nad CSKA iz Moskve rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Julian Draxler.

Favoriti su se radovali i u grupi C. Atletico je kao gost rezultatom 2:0 porazio Galatasaray golovima Griezmana. Benfica nije imala problema sa debitantom Astanom. Meč je okončan rezultatom 2:0 uz pogotke Gaitana i Mitroglua. U timu Astane svih 90 minuta odigrao je reprezentativac BiH Marin Aničić.

Najzanimljiviji meč večeri na Etihad stadionu odigrali su Manchester City i Juventus. Malo iznenađenje pripredio je italijanski šampion pobijedivši rezultatom 2:1. Poveo je City autogom Chielinija, dok su preokret kreirali Mario Mandžukić i Alvaro Morata. Drugi meč u grupi D, onaj između Seville i Borussije M'gladbach očekivano je pripao španskom predstavniku rezultatom 3:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Gameiro, Banega i Konoplyanka.