Nogomet
3

Liga prvaka: CSKA preokretom do pobjede nad Viktorijom, Rahimić nije igrao

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Moskovski CSKA je u 2. kolu grupne faze Lige prvaka u okviru grupe D ugostio Viktoriju Plzen. Domaći su pobijedili rezultatom 3:2.

Obje ekipe su u prvom kolu doživjele poraze, pa je ovaj susret bio prilika da poprave utisak i osvoje prve bodove.

Sjajan je početak zabilježila Viktoria u Moskvi. Gosti su poveli već u 4. minuti utakmice kada je pogodio Rajtoral. Prva prilika za CSKA se ukazala u 10. minuti kada je neprecizno šutirao Zuber. Potom su uslijedile dvije prilike za Viktoriju, ali Kolar i Bakoš ih nisu pretvorili u pogotke.

Domaći su izjednačili rezultat na 1:1 u 19. minuti kada je nakon asistencije Muse pogodio Tošić. Tri minute kasnije je šutirao Tošić, čiji je udarac izblokiran.

Potpuni preokret se dogodio u 29. minuti. U ulozi asistenta ponovo je bio Tošić, a loptu u mrežu Viktorije smjestio je Honda. Tri minute kasnije su domaći opasno zaprijetili preko Zubera. Isti igrač je šutirao i u 35. minuti, ali je i ovog puta bio neprecizan.

Do kraja prvog poluvremena prilike za domaće su propustili Wernbloom, Tošić i Musa, dok je na drugoj strani šutirao Rajtoral. Domaći su na poluvremenu vodili sa 2:1.

U nastavku utakmice se ukazala nova velika prilika za CSKA, ali je Musa pogodio stativu. To su mogli kazniti gosti u naredna dva napada, ali Horvath i Kolar nisu bili precizni. U 55. minuti priliku za CSKA nije iskoristio Berezucki. Četiri minute kasnije je šutirao igrač Viktorie Petržela, no, nije prevario golmana CSKA. Igrala se 68. minuta kada je neprecizno šutirao Nababkin. U 71. minuti više sreće na drugoj strani nije imao ni Tecl.

Dominacija Moskovljana se isplatila u 78. minuti. Treći pogodak za domaće je zapravo bio autogol Reznika iz 78. minute utakmice. Poraz Viktorije je u 90. minuti ublažio je Bakoš nakon asistencije Tecla.

CSKA je zasluženo pobijedio rezultatom 3:2 i sada ima tri boda kao Manchester City i Bayern, koji međusobnu utakmicu u okviru grupe D igraju večeras od 20:45 sati. Viktoria se pokazala kao autsajder i nakon dva odigrana kola nema ni jedan osvojeni bod. Bh. reprezentativac Elvir Rahimić je pobjedu svoje ekipe odgledao s klupe.