Nogomet
53

Liga prvaka: Bayern sa sedam pogodaka "počastio" Shakhtar

Klix.ba
(Foto: EPA)
Fudbaleri Bayerna opravdali su ulogu favorita porazivši Shakhtar sa visokih 7:0 plasiravši se tako u četvrtfinale Lige evropskih prvaka.

Mreža na Allianz Areni zatresla se već u trećoj minuti. Kucher je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio Gitzea, a sudija Willian Collun opravdano pokazao na penal uz crveni karton Kucheru. Siguran izvođač penala bio je Thomas Muller.

Sedam minuta kasnije Lewandowski je sve lijepo uradio za Robbena koji je za centimetar zakasnio na njegov centaršut. U 28. minuti pokušao je Ribery, a na golu Shakhtara istakao se Pyatov. Bavarci su pitanje četvrtfinala riješili su 33. minuti golom Jeromea Boatenga koji je odbijenu loptu nakon pokušaja Lewandowskog pospremio u prazan gol Shakhtara. Odličnu priliku za treći gol u 35. minuti propustio je Thomas Muller.

U 50. minuti bilo je već 3:0, a odličnu akciju Alabe i Riberyja u pogodak je pretvorio francuski internacionalac. Minutu kasnije četvrti pogodak za domaći tim postigao je Thomas Muller. Peti pogodak za Bayern bio je djelo rezerviste Rodea koji je pogodio glavom na centaršut Rafinhe sa desne strane.

Za 6:0 u finišu susreta pogodio je Robert Lewandowski. Konačnih 7:0 postavio je Gotze u 87. minuti nakon odlične akcije Jeromea Boatenga.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Bayern Munchen - Shakhtar 7:0