Nogomet
0

Le10Sport: Cristiano Ronaldo na pregovorima u Monacu

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Francuski Le10Sport navodi kako se sjajni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, inače zvijezda madridskog Reala, sastao s bogatim vlasnikom Monaca Dmitrijem Ribolovljevim.

Još neki francuski mediji navode kako je Monaco navodno Portugalcu ponudio godišnju plaću od čak 21 milion eura, što je inače osam miliona više od plaće koju Ronaldo ima u Realu. Podsjećamo, prije nekoliko dana je predsjednik Reala Florentino Perez samouvjereno govorio španskim novinarima kako Portugalac sigurno ostaje u "kraljevskome klubu".

"Želja Cristiana Ronalda je da dočeka kraj karijere ovdje, u Realu. Klub želi to isto. Zasad nismo ništa pričali o novom ugovoru, ali samo iz razloga jer je Ronaldo na odmoru", rekao je Perez i dodao: "Ponavljam, uvjeravam vas da će Ronaldo dočekati penziju ovdje u Realu".

No, situacija se očigledno nešto promijenila i opet se sve vratilo na početak priče, kada je na kraju prošle sezone Cristiano Ronaldo izjavio kako su sve opcije otvorene.

"Neću reći kako nikada u životu neću igrati za Monaco, ali i tvrdim da sam i dalje sretan u Realu", rekao je Cristiano Ronaldo prilikom sastanka s čelnicima povratnika u francuski Le Championnat.