Nogomet
0

Perez: Ronaldo će do kraja karijere ostati u Realu

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Dosta dugo nakon kraja Primere nije se znalo hoće li, uistinu, fenomenalni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ostati u Madridu i biti nositelj Realove igre i iduće sezone.

Ronaldo je izjavljivao kako nikome nije obećao produženje ugovora, kako o tome ne razmišlja, a usporedno s tim su se pojavljivale priče o multimilionskim ponudama PSG-a i Monaca, kao što se govorilo i da bi se Portugalac mogao vratiti u Manchester United.

Ipak, prije nekoliko dana je odagnana sva neizvjesnost, Cristiano Ronaldo je izjavio "Real je moja budućnost". Na sve to skupa se nadovezao predsjednik španskog doprvaka Florentino Perez koji je oduševljenje podijelio s madridskim novinarima.

"Želja Cristiana Ronalda je da dočeka kraj karijere ovdje, u Realu. Klub želi to isto. Za sada nismo ništa pričali o novom ugovoru, ali samo iz razloga jer je Ronaldo na odmoru", rekao je Perez, te dodao:

"Ponavljam, uvjeravam vas da će Ronaldo dočekati penziju ovdje u Realu. Baš kao Zidane i baš kao mnogo drugih sjajnih igrača koji su bili kod nas", rekao je Perez.

Prvu će utakmicu pod vodstvom novog trenera Carla Ancelottija nogometaši Reala odigrati 21. jula protiv engleskog Bournemoutha.