Nogomet
8

Real Madrid ponudio Cristianu Ronaldu 155 miliona eura

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Nedavno je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo na svom Twitter-profilu napisao kako su svi napisi o tome da ostaje u Realu "neistiniti" i da se on ne planira produžiti ugovor.

Takav stav izgleda je doveo do panike čelnike madridskog kluba koji očigledno ne žele ovog ljeta izgubiti svog najboljeg nogometaša. Španski mediji pišu da je klub sa Santiago Bernabeua ponudio Portugalcu - 155 miliona eura!

U pitanju je ponuda koja bi vrijedila pet godina, a jasno da bi, pristane li Cristiano Ronaldo na takvo što, postao rekorder po jačini ugovora u historiji nogometa. Za sada nema izjava nogometaša koji je u Realu postigao 201 pogodak kroz 199 utakmica, u posljednje četiri sezone.

Treba reći da je na kraju sezone Ronaldo prvo slao poruke u stilu "nema veze što Mourinho odlazi, ja ostajem ovdje", ali ih je i znao preoblikovati u "ne žurim se" ili "za sada nemam namjeru potpisati produženje".

Još tokom sezone se mnogo govorilo o njegovom povratku u Manchester United, a onda su krenule frcati multi-milionske ponude iz PSG-a i Monaca. Pitanje je koliko su uopće bile konkretne, no u Realu su se očigledno uplašili kako bi mogli izgubiti Portugalca.

Podsjetimo da je prije četiri godine Cristiano Ronaldo u transferu vrijednom čak 94 miliona eura došao u Real iz Manchester Uniteda.