Osmina finala Evropske lige
0

FOTO+VIDEO / Lazio savladao Stuttgart, Chelsea poražen od Steaue

Klix.ba
Stuttgart - Lazio (Foto: AFP)
Tri susreta osmine finala Evropske lige odigrana su u terminu od 19 sati. Lazio je ostvario pobjedu kod Stuttgarta, Chelsea je iznenađujuće poražen na gostovanju u Bukureštu od Steaue, a Fenerbahce je slavio kod Viktorije Plzen.

U susretu Viktorije Plzen i Fenerbahcea pobjedu je upisala turska ekipa. Jedini pogodak je postigao Webo u 81. minuti susreta i tako donio značajnu pobjedu svom klubu pred revanš u Turskoj.

Poprilično iznenađenje je predstavljala pobjeda Steaue nad Chelseajem. Domaći su pobijedili rezultatom 1:0, a jedini gol je u 34. minuti postigao Rusescu pogotkom iz jedanaesterca. Ekipa iz Londona će popravni morati tražiti na domaćem terenu.

Utakmica između Stuttgarta i Lazija moogla je biti direktni okršaj između bh. reprezentativaca Vedada Ibiševića (Stuttgart) i Senada Lulića (Lazio), ali popularni Vedo nije igrao zbog suspenzije. U utakmici s mnogo prilika efikasniji je bio Lazio te je pobijedio rezultatom 2:0.

Prvi pogodak je djelo Edersona iz 21., a drugi Onazija iz 56. minute susreta. Laziali su ovom pobjedom napravili veliki korak ka četvrtfinalu Evropske lige. Lulić je odigrao svih 90. minuta.

Evropska liga, osmina finala, 1. utakmice:

Anzhi – Newcastle 0:0 Viktoria Plzen - Fenerbahce 0:1 (Webo 81) Stuttgart – Lazio 0:2 (Ederson 21, Onazi 56) Steaua Bukurešt – Chelsea 1:0 (Rusescu 34-11m)