Evropska liga
0

VIDEO / Ibiševićev Stuttgart i Lulićev Lazio u osmini finala

Klix.ba
Igrači Stuttgart slave (Foto: AFP)
Igrači Stuttgart slave (Foto: AFP)
U okviru Evropske lige sa početkom u 19 sati odigrano je šest susreta šesnaestine finala, a postignuti su sljedeći rezultati: CFR Cluj-Inter 0:3, Dnipro-Basel 1:1, Genk-Stuttgart 0:2, Lazio-Moenchengladbach 2:0, Lyon-Tottenham 1:1, Metalist Kharkiv-Newcastle 0:1. Nešto ranije igrali su Kazan i Atletico Madrid (0:1).

Tako su se u osminu finala drugog po redu najjačeg nogometnog klupskog takmičenja u Evropi plasirali Lazio, Stuttgart, Tottenham, Inter, Newcastle, Basel i Kazan.

Lazio je u uzvratni susret na svom Olimpicu ušao sa dobrim rezultatom. Podsjetimo, u prvoj utakmici je bilo 3:3. Ipak, Rimljani nisu željeli ništa prepustiti slučaju pa su odlučno krenuli da zapečate ulazak u osminu finala.

Već u 10. minuti Lazio dolazi u vodstvo preko Antonija Candreve. Dvadeset minuta kasnije na 2:0 povećava Gonzalez. Bh. reprezentativac u redovima Lazija Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta.

Još jedan bh. internacionalac igrao je danas. Vedad Ibišević nastupio je za svoj Stuttgart koji je slavio nad Genkom 2:0. Strijelci su bili Arthur Boka u 45. i Gentner u 58. minuti.

Ibišević je nekoliko puta šutirao prema golu domaćina, ali je bio neprecizan. Popularni Vedo zaradio je žuti karton na startu drugog poluvremena zbog čega će propustiti narednu utakmicu.

Branitelj naslova pobjednika Evropske lige, Atletico Madrid, oprostio se od takmičenja.

Ruski Rubin je u Kazanu odbranio prednost od dva pogotka iz prve utakmice te se s minimalnim porazom 1:0 provukao u osminu finala Evropske lige.

Atletico je bio dominantan tokom cijelog susreta, ali nije uspjevao slomiti čvrstu odbranu Rubina sve do same završnice utakmice. Falcao je na asistenciju Adriana zabio počasni pogodak za Atletico.


LAZ1-0MG by Samu21213
LAZ2-0MG by Samu21213

Evropska liga, šesnaestina finala:

CFR Cluj-Inter 0:3 (0:2) Dnipro-Basel 1:1 (0:2) Genk-Stuttgart 0:2 (1:1) Lazio-Moenchengladbach 2:0 (3:3) Lyon-Tottenham 1:1 (1:2) Metalist Kharkiv-Newcastle 0:1 (0:0) Kazan-Atletico Madrid 0:1 (2:0)