Žrijeb četvrtfinala Evropske lige
0

Lazio protiv Fenerbahcea, Chelsea sa Kazanom

Klix.ba
U Nyonu u Švicarskoj je obavljeno izvlačenje parova za četvrtfinale Evropske lige, a u ovoj fazi takmičenja igrat će se mečevi Chelsea - Rubin, Tottenham - Basel, Fenerbahce - Lazio i Benfica - Newcastle. U dresu Lazija protiv Fenerbahcea možemo očekivati nastup našeg rreprezentativca Senada Lulića.

Tottenham i Rubin su teškom mukom osigurali plasman u četvrtfinale Evropske lige nakon produžetaka odigranih u petak. Chelsea se nakon poraza u prvoj utakmici protiv Steaue uspio vratiti i pobijediti na svom terenu i tako rezervisati mjesto u četvrtfinalu.

U ovoj fazi takmičenja nema nositelja, a klubovi iz iste zemlje mogu igrati jedan protiv drugog. Prvi izvučeni klub iz svakog para će biti domaćin u prvoj utakmici koja se igra 4. aprila, dok će uzvratni susret biti odigran sedam dana kasnije.

Žrijebom, koji je obavio bivši holandski reprezentativac i ovogodišnji ambasador finala Evropske lige, Patrick Kluivert, odlučeno je da će u četvrtfinalu Evropske lige igrati sljedeći parovi:

Chelsea - Rubin Kazan Tottenham - Basel Fenerbahce - Lazio Benfica - Newcastle

Žrijeb polufinalnih parova će biti održan u petak 12. aprila, a utakmice će se igrati 25. aprila i 2. maja. Finale je na rasporedu 15. maja na Amsterdam Areni.