Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Štimac odi ga popuši mamiću, smeće jedno bezlično ! pucali škotima po golu tek u 60.oj minuti... katastrofa..
Croatume, znas li ti koliko su navijaci Bosne i Hercegovine vodili rat protiv saveza. Prvo kad je 1996 se pocelo igrati zvanicno, mi smo bili zemlja bez svog stadiona. Prvi mecevi su se igrali u Bologni u Italiji. Pa kad smo Kosevo osposobili za prve domacinske meceve. Onda je uslijedio Jusuf Pusina, bivsi MUP-ovac, na celu Nogometnog saveza BiH. Redali su se selektori: Muzurovic, Dzemaludin Musovic, Faruk Hadzibegic. Bosna nije mogla pobijediti Estoniju kod kuce. Ceste svadje reprzentativaca, losa atmosfera, katastrofalni treneri. Porazi od smijesnih ekipa. Bas tada vi Hrvati ste bili treci na svijetu. Mi smo vec 1998 poceli rat sa savezom. Kasnije Miso Smajlovic selektor. Tek dolaskom Bake Sliskovica, mijenjaju se stvari ali prividno. Malo je bila bolja igra, ali su tu bili Dominkovic, Usanovic, Ceko, Pasalic. Ti ljudi su nam toliko zla prouzrokovali. Ali mi nismo odustali. 2006 godine rat sa savezom dostize vrhunac. Paljenje tribina, hapsenja po Ferhadiji itd...
Odlazak Bake Sliskovica, potom odlazak mnogo reprezentativaca, Salihamidzic se povukao skroz. Papac nije zaigrao sve do prijateljske sa Brazilom. Dolazak Muzurovica ponovo. Potom paljenje stadiona u Norveskoj uprkos pobjedi Bosne od 1:2 u gostima. Potom na celo selekcije dolazi Meho Kodro ali nije ni jednu utakmicu vodio jer je sluzbeno smijenjen. BiH na Kosevu igra mec Bolic, Kodro i prijatelji a u Zenici, na nasem Bilinom Polju, igra nekakva Usanoviceva i Cekina BiH sa Azerbejdzanom pred praznim tribinama. Onda dolazi Ciro Blazevic, situacija se popravlja i prvi baraz. Nakon toga dolazi Pape, a FIFA uvidja da se zaista radi o lopovima u savezu, smijenjuju Usanovica, Ceku, Dominkovica (Ceko je i u Belgiji batine dobio), i onda 2011 u proljece, dolazi Ivica Osim na celo saveza. Vidi se danas 2 i po godine poslije, mi smo u Brazilu, zahvaljujuci odlucjoj borbi navijaca protiv lopovskog saveza. Hvala svima za ovih 15 godina borbe za bolju fudbalsku reprezentaciju BiH.
BRAZIL MUBAREK OLSUN !!!!
Kada ode Štimac, vrati će se Hrvatska opet...on ju upropastio..
Podrška susjednoj Hrvatskoj u baražu,pa se vidimo u Brazilu.
GRCKA place ..... kme kme kme kme kme kme kme matter vam yebem RS place ..... kme kme kme kme kme .... vama yebem sve sto imate.
Komsije Hrvati, ne zelim biti zlonamjeran, ali realno niste zasluzili biti 1. u grupi, a tesko da ste i ovaj baraz zasluzili. Zaista vam reprezentacija katastrofalno igra. Primjetan je odredjen problem u odnosima medju igracima. To je mozda samo posljedica loseg odnosa selektora i igraca. Vi kao navijaci morate reagovati i zahtjevati odredjene promjene u savezu jer ocigledno da nesto ne stima. Puno srece u barazu.
U jednu ruku je dobro da HR nije pobjedila NA OVAJ DAN i to samo zbog bosanskih katolika u BIH jer bi vjerovatno izbila svadja i problemi , pogotovo u Mostaru !
Ovi Bosanski katolici u BIH koji sebe smatraju Hrvatima su sigurno navijali za HR ...
Dijasporka, moram te proturečiti tu iz dva razloga: a) Kao prvo nevolim generalizacije ljudi, kao što nevolim da mene neko stavlja u jedan koš zbog neki mali broj kretena tako ni ja neželim nikome da presuđjujem dok mi ne pokaže sa riječima ili dijlima ko je i šta je. b) Uvjeren sam da i oni kako god se izjašnjavali (bosanci, bošnjaci, bošnjaci katolici ili hrvati) ipak duboko i malo potajno navijaju za BiH isto kao što mi na isti način Bošnjaci muslimanske vjereispovjest navijamo za Hrvatsku (normalno ne ako igraju protiv nas :) ) Ako malo razmisliš, mislim da češ se složit samnom. P.S. A tako je kod i naše brače Bošnjaka pravoslavac samo moja procjena je da je tamo mnogo jači pritisak biti lojalan "srbin" i tu se podrazumjeva po nikojoj cijeni pokazivati ikakvu lojalnost domovini BiH ili pak zmajevima koji odoše na mundijal. Nadam se da če momci pokazat i dokazat da predstavljaju cijelu BiH i ako bude uspjeha da svi dijelo radost širom BOSNE i HERCEGOVINE.
Ne mislim na sve naravno i zelim im srecu sljedeci put. Al mi je iskreno drago sto nisu danas pobjedili jer me je strah da bi nastali problemi u BIH izmedju ovih i onih i to mi ne bi bas prijalo jer je sad maximalno slavljenje , ne dam da to neko kvari !
usutili su one ustase iz hercegovine i iz usranog fb hercegbosna
nisu samo ustase iz Hercegovine..npr tvoj djed koji je bio Ustaša je iz bosne O:)
Ma pustite to ljudi, to su plačeni provokatori UDBE iz Beograda, neki se predstavljaju kao "hrvati" a nek kao "srbi" pa čak ima i lažni muslimana ovdje na KLIX:u ko govana. Provalio sam ja nih davni dana i nedjaem im pažnje sekunde jer upravo to žele. Samo ignorište govna nek bubaju u praznu slamu. Provokatori i lažovi se ubijaju šutnjom.
A novi izbornik Hrvatske je........KRUNO KURČIĆ !!!
Jokerinho prijatelju, navijaj ti samo za Bosnu i Hercegovinu kad je vode dvije najvece legende nogometa sa ovih prostora Safet Susic Pape i Ivica Osim. Koje zalaganje na terenu, borbenost, pozrtvovanost i direktan plasman u Brazil, jedini mi sa prostora bivse SFRJ. Stvarno smo giganti. Koji nacionalni zanos i naboj se osjeti sada po Sarajevu. Da vidis ludila, hajde s nama proslavi malo, opusti se, uzivaj.
sve 5..ja sam inače opušten tako da... nek se slavi pa da se tek donekle zaboravi na svakodnevnicu..nikakav problem..a u sarajevo mozda dodjem iduci tjedan..cisto turisticki
Hrvati zelim da se plasirate, a jos vise zelim da vas izbacimo jer tamo ne biste ni trebali ici :)
joj ne bih mu bio u koži, jbg momci vise srece drugi put
Nije još gotovo, ima baraža, sa malo sreče može svašta bude ....
I kazu da su bolji od nas. Jao na indexu je narednih 30 dana zalost
Bolji su na FIFA rang listi za 8 mijesta, ali tu su rezultati od zadnje 4 godine, tako da... Jos jedna stvar, rang lista se osvjezava 17.10. i onda ce Hrvatska vjerovatno past za par mijesta, a BiH skocit.
Cekaj malo. Jel to znaci, da Hrvatska vise nije nositelj na listi za baraz? Znaci sad moze igrati Hrvatska vs Portugal ili vs. Francuska?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)