Nogomet
0

Kosorić: Protiv Širokog Brijega idemo na pobjedu

Piše: E. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Aleksandar Kosorić će u proljetnom dijelu prvenstva predvoditi Plave kao novi kapiten. Po povratku u Sarajevo istakao je kako je ekipa spremna za nastavak Premijer lige.

"Imali smo fenomenalne uslove za rad u Antaliji, tereni su bili izuzetno dobri i to smo maksmalno iskoristili. Uigrali smo se i odradili ono što smo i zacrtali u ovom periodu, a što je najbitnije povrede su nas mimoišle. Odigrali smo tri prijateljske utakmice protiv izuzetno dobrih ekipa i pokazali smo da već ulazimo polako u takmičarsku formu", kaže Kosorić.

Prvi ispit za plave u nastavku prvenstva je Široki Brijeg.

"U meču protiv Širokog Brijega idemo na pobjedu. S njihovim igračima smo bili sve vrijeme zajedno, gledali smo i mi njih i oni nas. Nije bilo mnogo stvari da se sakriju, znamo se dobro i znamo šta nas čeka. Utakmica će biti teška jer je Široki Brijeg iskusan protivnik, ali nama je u ovom trenutku samo pobjeda u planu i spremali smo se radi toga", govori Kosorić.

Kosorić smatra da je žrijeb Kupa BiH bio naklonjen njegovoj ekipi.

"Borac je dobar protivnik, ne bih ih potcijenio jer su doveli dosta igrača, promijenili su i trenera. Malo nam je žrijeb bio naklonjen, moglo je biti i teže te smo u suštini zadovoljni", rekao je Kosorić.