Nogomet
15

Kosorić: Konkurencija je dobra za ekipu; Bekrić: Mnogo ćemo pokazati na proljeće

Piše: D. B.
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši FK Željezničar otputovali su danas u Antaliju na drugi dio priprema. Kapiten Plavih Aleksandar Kosorić i nogometaš Samir Bekrić su u izjavama za medije prije odlaska govorili o trenutnom stanju u ekipi i planovima za naredni period.

Kosorić je nakon odlaska Antolovića postao kapiten Željezničara. On i njegova ekipa su fokusirani na što bolju pripremu.

"Očekuje nas bolji dio priprema, radit ćemo na uigravanju ekipe kako bismo bili spremni za prvu utakmicu na proljeće, koja nam je veoma važna. Imat ćemo odlične uslove za rad i nadam se da će sve proći u najboljem redu", izjavio je Kosorić.

Željezničar je dobio nekoliko pojačanja, čime je "zaoštrena" konkurencija u timu.

"Konkurencija je velika, što je dobro za ekipu. U svakom trenutku morate biti na visokom nivou i pružati dobre partije, teren je mjerilo svega. Ako dobro trenirate i igrate, imate šansu za startnih 11, a to je svima cilj. Pristup je maksimalan, idemo na pobjedu u svakoj utakmici", rekao je kapiten Plavih.

On vjeruje da će se ekipa uigrati do početka prvenstva.

"Još se upoznajemo i uigravamo. Jadranko je kvalitetan i iskusan igrač, vjerujem da tu neće biti problema. Bit će dobro", smatra Kosorić.

Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Njegov saigrač Samir Bekrić također je zadovoljan dosadašnjim radom i raduje se pripremama u Antaliji.

"Prvi dio priprema je najteži za igrače, ali smo ga odradili jako dobro. Najvažnije od svega je da nema ozbiljnijih povreda. Sada nas čeka drugi dio priprema, koje ćemo obaviti u Antaliji. Vrijeme će nas poslužiti, protivnici i tereni su dobri, tako da se nadam da ćemo pripreme iskoristiti na pravi način", izjavio je Bekrić.

Istakao je da su svi igrači koji su u timu Željezničara kvalitetni te očekuje uspješno proljeće.

"Došlo je dosta novih igrača, momci su kvalitetni i nije teško da se sve uklopi. Upoznali smo se i očekujem da ćemo mnogo pokazati u proljetnom dijelu prvenstva", završio je Bekrić.

Ekipa Željezničara će u Antaliji provesti deset dana.