Nogomet
16

Kosorić: Sloboda je favorit, svjesni smo grešaka iz prvog meča

Piše: E. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Aleksandar Kosorić, kapiten FK Željezničar je svjestan da je Sloboda u prednosti pred uzvratni susret polufinala Kupa BiH s obzirom da je tuzlanski tim na Grbavici u prvom meču slavio sa 2:1.

"Imamo negativan rezultat iz prve utakmice, ali to je samo jedno poluvrijeme. Sada imamo drugih 90 minuta i pokušat ćemo da budemo koncentrisani od samog starta. Pokušat ćemo doći do ranog gola koji bi nam olakšao nastavak meča. No, svjesni smo da nam i gol u 70. minuti daje mogućnost za prolaz dalje", kaže Kosorić.

Stoper Plavih smatra kako je Željezničar naivno primio golove u prvom meču.

"Svjesni smo grešaka koje su nam se desile na Grbavici. Prethodnih dana smo radili kako bismo ih ispravili i ne smijemo primati rane golove kao što je bio slučaj u posljednje dvije utakmice", kaže Kosorić, koji ne misli da će tuzlanski tim igrati "bunker".

"Sloboda je iskusna ekipa sa iskusnim trenerom i oni će biti strpljivi, čekat će svoju šansu, ali ne očekujem da se tek tako povuku i čuvaju rezultat.

Neće biti lako, Sloboda je favorit, to sam govorio i prije prve utakmice jer igraju cijelu sezonu konstantno dobro, ali mi se nećemo se predati i pokušat ćemo ući u finale Kupa BiH".