Nogomet
49

Zahirović za Klix.ba: Sloboda je favorit, ali smo ih ranije pobijedili na Tušnju

Piše: D. B.
Adnan Zahirović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Zahirović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar će u drugoj utakmici polufinala Kupa BiH biti gost Slobodi na Tušnju, a Plavi imaju negativan rezultat iz prve utakmice, kada su Tuzlaci pobijedili 2:1. Prvotimac Željezničara Adnan Zahirović je siguran da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe na tom meču te se nada da će to biti dovoljno za preokret i plasman u finale.

Sloboda je pomalo neočekivano pobijedila Željezničar na Grbavici te sada ima "meč loptu" na svom stadionu. Plavi odlaze na Tušanj, gdje će igrati na sve ili ništa.

"Dogodio nam se poraz od Slobode, ekipe od koje nije sramota izgubiti. Međutim, oporavili smo se, pobijedili smo Travnik, a sada slijedi revanš. Istina, Sloboda je favorit, ali smo ih već jednom pobijedili na Tušnju. Tuzlanski ima dobar rezultat, idemo na gostovanje pa ćemo vidjeti šta će biti. Ja vjerujem u našu ekipu, dobro smo pripremljeni, stigli smo se malo i odmoriti", izjavio je Zahirović za portal Klix.ba.

Uprkos porazu na domaćem terenu, ekipa Željezničara je optimistična.

"Vjerujem da ćemo se plasirati u finale. Mi smo sigurni u sebe, ali garancija nema. Naš cijeli kolektiv vjeruje da imamo snage za preokret i plasman u finale. Borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. Ako ne bude, čestitat ćemo Slobodi i krenuti dalje", rekao je prvotimac Plavih.

Ekipe se dobro poznaju, tako da nepoznanica nema.

"Primili smo dva gola iz dva prekida, ali sada se odlično poznajemo. U revanšu ne trebamo gledati Slobodu, nego našu igru. Imamo svoj put i svoj cilj", smatra Zahirović.

Plasman u Evropu naredne sezone glavni je cilj Željezničara.

"Mi smo u situaciji da se borimo na dva fronta. U prvenstvu smo na dva boda od Evrope, a imamo i uzvrat Kupa BiH. Vjerujemo da ćemo zaigrati u Evropi sljedeće sezone", kazao je sjajni nogometaš sredine terena.

Narednu prvenstvenu utakmicu tim iz Doline ćupova igra na Koševu, a to će biti 107. gradski derbi protiv vječitog rivala Sarajeva. Međutim, o toj utakmici se još ne razmišlja.

"Ne razmišljamo o derbiju, mislimo samo na Slobodu. Nakon toga ćemo se spremati za derbi. Nadam se da će utakmica biti dobra", riječi su našeg sagovornika.

On je u Željezničar stigao pred kraj priprema za proljetni dio sezone, ali ga to nije spriječilo da se vrati u formu i dobije minutažu.

"Relativno kasno sam se priključio, nisam prošao pripreme sa Željom, ali sam zadovoljan. Trener mi daje priliku za igru, konkurencija je velika u ekipi, igramo zaista dobro. Kako vrijeme bude prolazilo, bit ćemo sve bolji", završio je Zahirović.

Utakmica Sloboda - Željezničar se igra u srijedu na stadionu Tušanj u Tuzli s početkom u 19:30 sati.