Osmina finala Lige prvaka
0

Liga prvaka / Konačni obračun Uniteda i Reala, Borussia samouvjereno dočekuje Shakhtar

Klix.ba/FENA
Mesut Ozil u duelu sa Rafaelom Da Silvom (Foto: Arhiv/AFP)
Mesut Ozil u duelu sa Rafaelom Da Silvom (Foto: Arhiv/AFP)
Prva dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka u nogometu na rasporedu su večeras, a sastaju se Manchester United i Real Madrid te Borussia Dortmund i Shakhtar Donetsk.

Manchester United - Real Madrid

U utorak navečer će u fokusu svakako biti konačni obračun Manchester Uniteda i Real Madrida. Prvi susret odigran na stadionu Santiago Bernabeu je završen 1:1. United ima blagu prednost s obzirom na postignuti gol u gostima, ali se to može lako promijeniti ukoliko Real prvi dođe do pogotka. No, poznavajući mentalitet dvaju klubova, očekuje se otvorena igra.

Menadžer Uniteda Alex Ferguson izjavio je da se njegova ekipa ne plaši Reala, koji na Old Trafford dolazi ohrabren pobjedom nad Barcelonom u posljednjem kolu španskog prvenstva.

U večerašnjem duelu Ronaldo će prvi put zaigrati na manchesterskom stadionu nakon 2009. godine kada je napustio United i prešao u Madrid.

Ferguson strahuje da bi njegov bivši igrač mogao donijeti prevagu na terenu. Na pitanje novinara kako namjerava zaustaviti Ronalda, Ferguson je šaljivo odgovorio: "Imam plan, zove se mačeta. Plan B je mitraljez".

U kvalitet ekipa ne treba sumnjati, tako da ostaje da se vidi ko će izaći kao pobjednik iz direktnog obračuna nogometnih divova.

Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk

U Dortmundu će Borussia dočekati ekipu Shakhtara. Prvi meč je završen bez pobjednika rezultatom 2:2 te se i u ovom duelu očekuje velika neizvjesnost do samog kraja. Njemački tim je favorit, a večeras će imati priliku da izbori plasman u četvrtfinale prvi put nakon sezone 1997/1998.

"Bili smo bolji tim u Donetsku, ali moramo to ponoviti i u revanšu. Moramo još mnogo uraditi", kazao je trener Borussije Jürgen Klopp.

Dortmund je prema mišljenju mnogih favorit, ali sjajni ukrajinski tim definitivno ima svoje adute.