Nogomet
5

Konačan obračun Barcelone i Milana, Marseille se nada čudu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka u kojim će biti poznata prva dva učesnika polufinala. Barcelona i Milan će voditi veliku bitku za mjesto u polufinalu, dok će Bayern teško ispustiti stečenu prednost nad Marseilleom.

Barcelona - Milan

Nakon što je prva četvrtfinalna utakmica Lige prvaka, odigrana u Italiji između Milana i Barcelone, završena rezultatom 0:0, večeras će na stadionu Camp Nou u Barceloni biti odlučeno ko će se plasirati u polufinale. Prema mišljenju mnogih Barca je favorit zbog toga što igra na domaćem terenu, ali je Milan itekako sposoban iznenaditi Guardiolinu ekipu i plasirati se u polufinale. Ljubitelji nogometa će definitivno moći uživati u nadmetanju dviju odličnih ekipa i to po četvrti put ove sezone.

Bayern - Marseille

Bavarci su u prvom četvrtfinalnom susretu, odigranom u Francuskoj protiv Marseillea, slavili rezultatom 2:0. No, napadač Bayerna Mario Gomez ne smatra da je sve gotovo te je pozvao na oprez protiv Marseillea.

"Jasno nam je da ovo može biti veoma teška utakmica za nas. Mnogo nepredviđenih stvari se može dogoditi u nogometu. Ne smijemo igrati na 0:0. Želimo ponovo pobijediti, iako znamo da je Marseille odlična ekipa. Sigurno je da imamo sjajan rezultat iz prve utakmice, ali se moramo fokusirati na našu igru i ne dozvoliti protivniku da pogodi našu mrežu. Oni su sposobni za to, a mi ih moramo spriječiti. Naš cilj je da igramo finale Lige prvaka na našem stadionu", izjavio je Gomez.

S druge strane, igrači Marseillea nemaju šta izgubiti te su odlučni dati svoj maksimum i pokušati iznenaditi veliki Bayern.

Obje utakmice se igraju u terminu od 20:45 sati.